Vilkikai Klaipėdoje – lyg spąstai | Diena.lt

VILKIKAI KLAIPĖDOJE – LYG SPĄSTAI

Uostamiesčio Minijos gatvė vis dar primena spąstus, kurie prieš srautą automobilių gali užsitrenkti bet kurią akimirką. Miesto valdžios sprendimai – kol kas neveiksmingi.

Dažną vakarą namo į pietinę miesto dalį automobiliais grįžtantys klaipėdiečiai spėlioja, ar spės įveikti Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžą. Turintieji vilčių namo greičiau parvažiuoti Taikos prospektu taip pat negali būti tikri, kad žiedinė sankryža neužsikimš.

Vairuotojai keiksnoja vilkikus, kurie neretai stovi viduryje gatvės net tada, kai važiuojantiesiems Minijos gatve dega žalias šviesoforo signalas.

Keiksnoja, bet patys nieko nedaro. Uostamiesčio Kelių policijos duomenimis, skundų dėl užkimštos gatvės ar žiedinės sankryžos negauta.

Savivaldybės valdininkai priminė, kad dar 2017 m. buvo sukurta atskira darbo grupė, ją sudarė 17 narių iš įvairių įstaigų – tiek savivaldybės atstovų, tiek vežėjų, uosto įmonių, policijos atstovų.

Darbo grupė nagrinėjo esamą situaciją, krovininių transporto priemonių suvaldymą prieš įvažiuojant į miestą. Sudaryta kritinės situacijos valdymo grandinė, atliktas praktinis važiavimas krovininėmis transporto priemonėmis iš bendrovės "Vlantana" į Centrinį Klaipėdos terminalą.

Ši darbo grupė buvo sukurta spręsti ekstremalias situacijas. Ji numatė ilgalaikes priemones, kurios nežinia kada taps realybe.

Tada ketinta sudaryti algoritmą ekstremaliai situacijai valdyti, buvo numatyta įleisti į miestą tik vinjetėmis aprūpintus vilkikus, įrengti miesto prieigose aikštelę, vilkikų kelyje miesto gatvėse įrengti pastovios ir kintamos informacijos stendus, modeliuoti automobilių srautus.

Jau įpusėjo 2019-ieji, bet pokyčių nematyti.

Taip pat konstatuota, kad vilkikams užblokavus sankryžas vairuotojai raginami nedelsiant apie tai pranešti policijai.

Kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika piktinosi, kad policija, kaip ir vairuotojai, tapo situacijos įkaitais. Miestas ir uostas vis dar neranda būdų išspręsti kilusią problemą, o šios gaisrą primenančios situacijos sprendimą užmetė ant policijos pečių.

Tiesa, kelių policininkai iki šiol nesurengė nė vieno reido, kurio metu tramdytų taisyklių nepaisančius vilkikų vairuotojus.

"Dauguma jų yra atvykę iš svetur ir kaskart tai būna vis kiti žmonės. Kartą surengę reidą, norimo rezultato nepasieksime. Kitą kartą atvažiuos kiti, nežinantys, kokia čia yra problema, ir vėl viskas bus taip pat. Kol kas galima patarti tik viena – kai tik vilkikai užblokuoja sankryžas, reikėtų tai fiksuoti telefonais ir pranešti pagalbos numeriu 112", – teigė M.Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

asilų galvos

Gal tiesiog nereikėjo terminalo atkrušti į miesto centrą, a?

Tikrai

Liberalams, Koncerno statytiniams tebevaldant tai niekada nerūpėjo ir nerūpės. Viskask džiazui, šeimai, o miestas klesti ir nuostabus viazduojamas tik įvaizdžio priemonėmis.

To Aaa

O kiti Minijos gatvėje, Taikos prospekte, Šilutės prospekte tuo metu turėtų stovėti ir laukti , kad fūros greičiau į keltą įvažiuotų ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS