Vingio pasaže – paskutiniai darbai | Diena.lt

VINGIO PASAŽE – PASKUTINIAI DARBAI

Vingio pasažo rekonstrukcijos darbai pamažu eina į pabaigą. Žadama, kad iki rugsėjo darbai bus visiškai užbaigti, o pasažas – oficialiai atvertas miestiečiams. Tačiau iki atidarymo keletą darbų dar liko atlikti.

Kol kas darbai vyksta pagal grafiką, su iššūkiais nesusiduriama.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko, iš viso jau atlikta apie 70 proc. darbų. Specialistai informavo, kad veikiausiai viską spės atlikti per tris rugpjūčio savaites.

„Liko įrengti stiklinę stogo konstrukciją, šie darbai yra užsakyti, vaikų žaidimų aikštelę, taip pat tvarkys šaligatvį. Kaip informavo specialistė, dar būtina atlikti lietaus tinklų projekto korekciją“, – sakė A. Žukas.

Leidimai bus greitai išduoti ir darbai užbaigti.

Už projektą atsakingi specialistai nurodė, kad lietaus tinklams reikalinga nauja statyba. Tad iki rugsėjo tikimasi lietaus nuotekų tinklus taip pat sutvarkyti.

„Leidimai bus greitai išduoti ir darbai užbaigti. Kol kas patikino, kad viską suspės padaryti laiku“, – pažymėjo A. Žukas.

Tačiau dar kovą Klaipėdos savivaldybės atstovai nuteikė, kad darbai gali užtrukti ir ilgiau, kadangi sutarties galiojimo terminas – šių metų rugsėjo 30-oji.

Statybos darbų sutartis buvo pasirašyta trejiems metams – nuo 2020 m. lapkričio 27 d., o nustatytas statybų terminas – 27 mėnesiai.

Darbai Vingio pasaže atliekami pagal įmonės „Projektai ir Co“ parengtą techninį projektą.

Klaipėdos savivaldybės skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė „Stamela“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS