Vydūno skveras – rugsėjo 1-ajai | Diena.lt

VYDŪNO SKVERAS – RUGSĖJO 1-AJAI

Kelis kartus atidėliotas Vydūno skvero atidarymas, paskutiniais duomenimis, turėtų įvykti rugsėjo 1-ąją, kai Klaipėdos mokiniai minės Mokslo ir žinių dieną.

"Vydūnas iš Ukrainos sėkmingai atvažiavo į Klaipėdą, skvere darbai sėkmingai vyksta, bet statybininkai ir meistrai sako, kad jiems dar reikia maždaug trijų ar keturių savaičių. Pasitarėme ir nusprendėme skvero atidarymo iškilmes atidėti rugsėjo 1-ajai, kai baigsis atostogų laikas, kai bus galima sukviesti svečius, moksleivius. Priešingu atveju tai turėtume padaryti be mokinių", – naujienomis dalijosi viešosios įstaigos "Mažosios Lietuvos kultūra" vadovas Arvydas Girdzijauskas.

Įstaigos nariai ketina kalbėtis su Rugsėjo 1-osios šventės organizatoriais, prašydami į programą įtraukti ir skvero atidarymo renginį.

Tad šiemet Mokslo ir žinių diena žada būti kiek kitokia, nei įprasta.

Skverą įrengiantys meistrai užsakovams žadėjo darbus baigti gegužės mėnesį, paskui šią datą atidėjo iki Joninių.

Pasirodo, nunyko kai kurie skvere pasodinti augalai. Vienas jų – ąžuoliukas, tad tokį medelį teko iš naujo užsakyti ir atsigabenti iš užsienio.

Dedant akmenines plokštes ant fontano ir paminklo postamento, išsivartė jau pakloti takai, vis dar nebaigti numatyti užrašai, tad čia dar bus darbų. Paaiškėjo, kad kanalizacijos šuliniai įleisti šiek tiek per giliai, kol nebaigti kiti darbai, nenorima jų sulyginti su takų paviršiumi. Esama ir kitos veiklos.

"Nelabai norisi forsuoti, norėtume, kad viskas būtų padaryta gerai, kokybiškai. Tikimės, kad žmonės dirba sąžiningai ir savo įsipareigojimus vykdo. Mėginsime stebėti, dalyvauti prižiūrint darbus, bet negalime darbininkų kontroliuoti. Užsakovė yra savivaldybė", – kalbėjo A.Girdzijauskas.

Aptardamas pagamintą skulptūrą, įstaigos vadovas atviravo, kad jam kūrinys patinka.

A.Girdzijauskas matė skulptūros molinį modelį, vėliau – jau nulietą dalimis, pats buvo nuvykęs į Ukrainą, kur buvo gaminama bronzinė skulptūra. Pašnekovas įsitikinęs, kad ji neabejotinai papuoš miestą.

GALERIJA

  • Triūsas: skulptorius Arūnas Sakalauskas su darbininkais derina subtiliausius darbus.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Lina

Kodėl Vydūno skveras prie Dacho mokyklos,o ne prie Vydūno? Geografinis centras prie Vydūno.Šitokius septynaukščius namus stato vidury Baltijos, ,,Nefridos".Vidury,šalia Vydūno mokyklos- Vydūno skveras galėjo būti.Ne, pinigai svarbiau.Jul šalia- ,,Gilijos" pradinė,vaikų namai.Globotų,sodintų,KVĖPUOTŲ.Lyg tokiais principais vadovavosi Vydūnas.

Meistras

Paziurekit kaip suklotos granitines trinkeles takuose- priglaustos viena prie kitos be jokio tarpelio. Rezultatas: skveras dar neatidarytas o trinkeliu krastai jau skilineja ir gadinasi. Tam butina daryti tarpelius 3-5mm., nes trinkeles "vaiksto". Palikus taip ir priemus tokia chaltura bus ismesti pinigai ir tai pasimatys labai greitai, jau matosi...Butina perkloti ir nepriimti tokio darbo. Gerb. korespondente, pasidomekit prasau siuo klausimu ar savivaldybe mokanti pinigus zada priimti toki broka?

Anonimui su vėžiu

Kaip supratau pats esate jau iš tos naujos kartos. Užuojauta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS