Apie tragediją pėsčiųjų perėjoje – perspėjimai prieš mėnesį | Diena.lt

APIE TRAGEDIJĄ PĖSČIŲJŲ PERĖJOJE – PERSPĖJIMAI PRIEŠ MĖNESĮ

Tai, dėl ko daugiau nei prieš mėnesį viena klaipėdietė mynė savivaldybės kabinetų slenksčius, atsitiko – šviesoforu nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje du automobiliai partrenkė ir mirtinai sužalojo moterį.

Traumavo dukart

Kol kas didžiausia kaltė metama 27 m. BMW vairuotojui, kuris važiuodamas iš Žvejybos uosto pusės centro link nepraleido per perėją einančios 53 metų moters.

Visa tai atsitiko pirmadienį, 6.26 val., perėjoje, kuri įrengta greta Minijos ir Rūtų gatvės sankryžos.

Tuo metu šviesoforas dar žybsėjo geltona šviesa, normaliai veikti jis paprastai pradeda 7 val. ryto ir baigia 19 val. vakare.

Tyrimo duomenimis, BMW per gatvę einančią moterį kliudė kairiąja automobilio dalimi ir nubloškė ją į priešpriešinio eismo antrąją juostą.

Tuo metu nuo centro pusės važiavo automobilis "Škoda Octavia", moteris buvo nublokšta tiesiai į šią mašiną.

Šis automobilis traumavo pėsčiąją taip pat kairiąja puse.

Į ligoninę nukentėjusioji nugabenta labai sunkios būklės.

Užvakar, 12.58 val., Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyriaus medikai konstatavo klaipėdietės mirtį.

Vairuotojai nesiteikė stabtelėti

Panašu, kad liūdna žinia apie moters žūtį jos artimuosius pasiekė ne iškart. Jos vyras ir sūnus dirba užsienyje.

Abu vairuotojai buvo blaivūs, bet, pasak Klaipėdos apskrities Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, pažeidė eismo taisykles.

Pareigūnai dar aiškinasi, ar pėsčioji per gatvę ėjo leistinoje vietoje, bet jau dabar aiškėja, kad moteris nenusižengė taisyklėms.

"Didesnė kaltė tenka BMW vairuotojui, 39 metų "Škoda Octavia" vairavęs žmogus atsirado netinkamu laiku netinkamoje vietoje. Abu vairuotojai prie perėjos turėjo sulėtinti greitį ir įsitikinti, kad perėjoje ar prie jos nėra žmonių. Vaikinas matė mirksintį šviesoforo signalą, galvojo apie tai, kad jo kelias – pagrindinis, ir važiavo kaip magistraliniu keliu. Bet antrojo kelio ženklo, žyminčio pėsčiųjų perėją, jis nepaisė", – komentavo M.Džermeika.

Pranašystė išsipildė

Policininkai ketina ruošti raštus savivaldybei, prašydami peržiūrėti, kurie šviesoforai kokiu laiku veikia ir ar nėra reikalo jų įjungti anksčiau ar net palikti veikti visą parą.

Tai turėtų būti pirmas klausimas, kurį svarstys sausio 24 d. susirinksianti Saugaus eismo komisija.

Jai vadovauja savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Apie tai, kad pamainomis įmonėse dirbantys žmonės anksti ryte ir po 20 val. negali pereiti judrios Minijos gatvės, gruodžio pradžioje rašė dienraštis "Klaipėda".

Tąkart apie šią bėdą kalbėjusi klaipėdietė tikino, kad vairuotojai nepaiso reikalavimo praleisti žmones net tada, kai jie žengia į perėją.

Moteris kasdien dirba pamainomis, tad vaikštinėti į savivaldybę ir rašyti skundus neturi laiko.

Ji tikėjosi, kad apie problemą valdžios atstovai greičiau sužinos ne iš jos raštų, o iš straipsnio laikraštyje.

Gali valandų valandas stovėti, niekas nesustos.

"Neseniai rašė, kad perėjose pėsčiuosius vairuotojai dabar mandagiai praleidžia. Nė velnio niekas nepraleidžia, ypač minėtoje sankryžoje. Ten visiška anarchija. Gali valandų valandas stovėti, niekas nesustos. Nejaugi taip sunku kiek vėliau išjungti tą šviesoforą? Manęs pačios ten kelis kartus vos nepartrenkė. Juk iki nelaimės keli žingsniai. Ar į problemą atkreips dėmesį tik tada, kai ką nors toje sankryžoje užmuš?" – dar gruodį piktinosi klaipėdietė.

Sausį jos liūdna pranašystė išsipildė.

Oficialaus rašto negavo

Prieš mėnesį dienraščio žurnalistė Asta Dykovienė kalbino O.Mariničių, pasakojo jam apie problemą ir klausė, ką reikėtų padaryti, kad šviesoforas čia veiktų ilgiau.

Tada valdininkas vardijo, kam ir kokius raštus derėtų rašyti.

Vakar jis nebeprisiminė buvusio pokalbio ir tikino pirmą kartą girdįs, kad minėtoje vietoje esanti perėja – nesaugi.

Gruodį Saugaus eismo komisija neposėdžiavo, tad minėto klausimo nebuvo kam svarstyti.

"Pačiame pirmajame komisijos posėdyje kalbėsime apie visus šviesoforus ir apie šį ypač. Tai labai skaudus atvejis. Tačiau anksčiau mes jokios informacijos ar skundų dėl šios perėjos negavome. Pats kasdien važiuoju Minijos gatve, žinau, kad piko valandomis čia būna intensyvus eismas, tačiau vėliau mašinų būna mažai. Vertinsime situaciją, kalbėsime su policininkais, gyventojais ir dirbančiaisiais", – kalbėjo O.Mariničius.

Straipsnio "Klaipėdoje" apie pavojus Minijos gatvės perėjoje jis taip pat negalėjo prisiminti.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Jonas D.

REIKALAVIMAS Savivaldybės Direktoriui Budinui(ats.už pavald.), jo pavad.Mariničiui(ats.už saugų eismą) ir bebaigiančiam savo bigbendus miesto merui Grubliauskui (ats.už viską) !!! Primygtinai ir būtinai persiskaitykite ir išsirašykit visus miesto žmonių Komentarus ir Reikalavimus apie šią Tragediją ir kt.straipsnius apie Eismo padėtį Klaipėdoje ! Ir skubiai dalykiškai sprendžiate bei darbuojatės! Na,o tą patį Mariničių iš vis nušalinti į Žemesnes pareigas!

Se

Vietoje to, kad šviesoforus įrengti su mygtukais, savivaldybės biurokratai pinigus švaisto pėsčiųjų perėjose įrenginėjant LED'us po 3500€/vnt. Kalėdos praėjo, šventės tęsiasi.

gasimu

As tas zmogus,kuris pries 1.5 men.perspejau apie ta sankryza.Dieve,kaip man baisu eiti per ta pereja.Verkiu,negaliu sustoti,juk as galejau buti po tais ratais.Kiek viena diena turiu pereiti sia sankryza.Griztu is darbo vakare apie 22 val.nu ne vienas nesustoja.SVESOFORA ISJUNGTI 23 VAL. IR PAJUNGTI 6 VAL. Arba visai palikgi ijungta.Ir ant perejos, dienos metu vienas pusgalvis visada palieka savo automobili SKODA ...276.Kiek skambinau, i 112,kiek foto dariau siunciau i v.e.Vistek stato teisiai ant perejos,nors sok per ta masina.Ir niekam nerupi.PAREIGUNAI IR CINOVNIKAI prasau sutvarkykite sia sankryza.Aciu laikrascio zurnalistei,saziningai dirba.Ir imones ,,Gatviu apsvetimas" atsakingas zmogus p.Egidijus irgi saziningai atliko savo darba ,po mano skambucio gruodzio pradzioje issiunte rasta i savyvaldybe,bet cinovnikai ne sureagavo i tai tinkamai.Ir atsitiko didziule nelaime.Man labai gaila tos moters ir jos seimos.Didele uzuojauta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS