Atėjo „medikė“, neliko aukso ir eurų | Diena.lt

ATĖJO „MEDIKĖ“, NELIKO AUKSO IR EURŲ

Uostamiesčio pareigūnus vėl užplūdo pranešimai apie apgaule išviliotus pinigus. Apsilankę senjorų namuose kažkokie nepažįstamieji apsimetė tam tikrų profesijų atstovais ir išviliojo nuo 400 iki 7,5 tūkst. eurų.

Į Klaipėdos pareigūnus kreipėsi 60-ies moteris, kuri savo pareiškime nurodė, kad jai paskambino policijos darbuotoju prisistatęs asmuo.

Jis iš moters išviliojo asmeninius ir prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Po to pareiškėja pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos dingo 3,1 tūkst. eurų ir už juos nupirkta nenustatyta prekė už 1 508 eurus.

Apsimetėlio padaryta žala siekia 4 608 eurus.

Pradėtas tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

92-ejų moteris pranešė, kad antradienį, apie 13 val., į jos namų duris pasibeldė nepažįstamoji, prisistačiusi medicinos darbuotoja. Ji teigė neva turinti užsirašyti duomenis dėl tolesnio senolės gydymo.

Jai išėjus gyventoja pastebėjo, kad dingo jos 3 250 eurų, auksinis laikrodis bei kiti auksiniai papuošalai. Bendra žala siekia net 7,5 tūkst. eurų.

Taip pat antradienį 86-erių moteris apie 15 val. sulaukė nepažįstamosios vizito. Šį kartą įsibrovėlė apsimetė socialine darbuotoja. Po jos išėjimo senjorė pasigedo 400 eurų.

Abiem atvejais pradėtas tyrimas dėl vagystės.

Dar gruodžio pradžioje pareigūnai įspėjo, kad aferistai gali apsimesti socialinės tarnybos darbuotojomis, kurios atvyko neva norėdamos kompensuoti elektros permoką.

Taip pat gyventojai gali sulaukti "masažisčių", siūlančių nemokamą masažą arba "medicinos sesučių", kurias atsiuntė šeimos gydytojas  sveikatos būklei įvertinti ir vaistams išrašyti.

Skambinantieji prisistato ir policijos arba bankų darbuotojais, aiškina, neva atliekamas tyrimas dėl sukčiavimo.

Patiklūs žmonės atskleidžia savo asmeninius duomenis ir tik po to pastebi, kad iš sąskaitų dingo pinigai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Taigis

Nesuprantu aš tų žmonių, kurie į butą įsileidžia nepažįstamus. Aš net prie durų neinu, jei nieko nelaukiu. Tegul skambina kol nusibos. Ir atsakinėju tik į tuos telef.skambučius, kurie įvesti į mano telefoną. Laidinį seniai išnaikinau, nes juo skambina tik nusikaltėliai ir visokie paplaukę apklausėjai, reklamuotojai...

kaimynas pranešė apie turtus

o dar pigiau-laikyti liežuvį už dantų ir niekam nesigirti savo turtais

pati pigiausia kamera koridoriuje

išspręstu daug problemų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS