Avarijos priežastis – statybininkų užterštas kelias? | Diena.lt

AVARIJOS PRIEŽASTIS – STATYBININKŲ UŽTERŠTAS KELIAS?

Kelyje Dovilai–Jakai automobilis "Peugeot 307" nuvažiavo nuo kelio ir nuskriejo nuo skardžio. Nelaimės priežastis galėjo būti statybininkų užterštas kelias, purvą suskubta valyti tik po nelaimės.

Vėlų trečiadienio vakarą įvyko liūdnas pasekmes galėjusi turėti avarija. Kelyje Dovilai–Jakai automobilis "Peugeot 307" nuvažiavo nuo kelio ir nuskriejo nuo skardžio. Nelaimės priežastis galėjo būti statybininkų užterštas kelias, purvą suskubta valyti tik po nelaimės.

Ant asfalto – čiuožykla

Blaivus, ketverių metų vairavimo patirtį turintis vairuotojas policijos pareigūnams aiškino, kad posūkyje jo automobilį sumėtė ir mašina tapo nevaldoma.

Nelaimė galėjo nutikti dėl dujų trasą tiesusių statybininkų, kurių technika užteršė kelią purvu, todėl asfaltas tapo lyg čiuožykla.

Į panašią situaciją anksčiau šioje vietoje pateko kitas vairuotojas, kurio automobilį sumėtė dėl susidariusių žvyro provėžų ant kelio, tačiau tąsyk nelaimės pavyko išvengti.

"Važiuojant šiuo keliu jautėsi lyg gruodas, purvo provėžos buvo tokios, kad į šonus slidinėjo automobilio galas. Šioje vietoje jau kelis mėnesius yra baisus kelias. Iš greta esančio žvyro karjero statybininkai sunkvežimiais veža žvyrą, kuris pilamas prie buvusio Kiškėnų sąvartyno. Nė karto neteko matyti, kad kelias būtų plaunamas", – tvirtino į Dovilus trečiadienį važiavęs vairuotojas.

Krito ant stogo

23-ejų Vilius, kuris vairavo mamos vardu registruotą "Peugeot 307", su draugu trečiadienio vakarą, apie 22 val., važiavo Klaipėdos link.

Vaikino automobilis ėmė slysti kaip tik toje vietoje, kur įmonės "Amber Grid" užsakymu vyksta darbai. Ši bendrovė yra Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorė.

Mašina išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir nulėkė nuo kelio prieš pat atitvaro pradžią.

Skriedamas automobilis vertėsi ir aukštyn ratais tėškėsi į nupjautų krūmų ir medžių krūvą.

Mašina buvo visiškai suknežinta, tačiau ja važiavę du jaunuoliai nenukentėjo.

Įvykio vietoje asfaltas imtas valyti nuo purvo tik vakar prieš pietus.

Kadangi automobilio vairuotojas buvo blaivus, nepadarė jokios žalos kelio sankasai ar augmenijai, tai eismo įvykis policijoje net neregistruotas.

Suskubo plauti

Paaiškėjo, kad kelią užteršę Klaipėdos rajone Dovilų seniūnijos teritorijoje dirbantys karjerų kasėjai jau kartą buvo įspėti, jog imtųsi kelio valymo.

"Net tuomet, kai dujotiekio tiesimo darbus buvo atvykęs apžiūrėti ministras, sakiau vyrams, kad bent kelią nusivalytų", – prisiminė Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius taip pat tikino, kad pasiųs savivaldybės darbuotojus.

"Taip negali būti. Už kelio užteršimą numatoma atsakomybė. Dieną vairuotojas dar gali pamatyti, kad priešais jį purvo ar žvyro pilnas kelias, o jei yra naktis? Juk tai pavojinga", – kalbėjo Č.Banevičius.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji inspektorė Vida Matulaitytė po pietų nuvyko apžiūrėti purvais nudrabstytą kelio ruožą.

"Matau, kad kelias yra valomas. Nežinau, ar kas nors pranešė, ar to imtasi po nelaimingo atsitikimo, tačiau šiuo metu neturime priekaištų. Tačiau ateityje teks atidžiau pasižiūrėti, ar situacija nepasikartos", – tikino V.Matulaitytė.

Už kelio dangos užteršimą numatoma bauda nuo 200 iki 500 litų.

GALERIJA

  • Avarijos priežastis – statybininkų užterštas kelias?
  • Avarijos priežastis – statybininkų užterštas kelias?
  • Česlovas Banevičius: atsižvelgsime į STT pastabas
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

deja

tas kelias į Dovilus yra ne autostrada, o lengvosios mašinos ir net savivarčiai pakankamai viršija greitį....ir dar kai kelias užterštas moliu štai ir nelaimė

xxx

kas pirks nauja pezo vaikinukui,ministras?:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS