Bandymas pasipelnyti iš senolės žlugo: sukčius ant snieguoto kelio suguldė pareigūnai | Diena.lt

BANDYMAS PASIPELNYTI IŠ SENOLĖS ŽLUGO: SUKČIUS ANT SNIEGUOTO KELIO SUGULDĖ PAREIGŪNAI

Klaipėdos rajone, Veiviržėnų miestelyje, pirmadienį vystėsi detektyvinio romano siužeto verti įvykiai – du vyrai ir moteris atvažiavo į šią atokią vietovę apgauti senyvos vietos gyventojos, bet netrukus ginkluotų pareigūnų patys buvo suguldyti ant snieguoto kelio.

Nusikaltėlių grupė buvo pasiruošusi tądien pasipelnyti iš 87-erių senolės, gyvenančios Klaipėdos rajone.

Tądien jai paskambino nepažįstamas vyras, prisistatė esąs policijos pareigūnas ir įtikino, kad, pati to nežinodama, ji gali turėti ir mokėdama už prekes ir paslaugas platinti padirbtus pinigus.

Pensininkė patikėjo tokiomis kalbomis ir sutiko įsileisti į savo namus pareigūną, kuris atvažiuosiąs patikrinti jos namuose laikomų kupiūrų.

Į aukos namus nepažįstamasis pasibeldė 13.15 val. Patikėjusi sukčių apgavyste senolė padavė policininku apsimetusiam jaunam vyrui namuose laikytus 700 eurų, tikėdamasi, kad jis tik nueis iki savo automobilio, ten įsijungs pinigų tikrinimo prietaisą, atliks patikrą ir grąžins jai pinigus.

Tądien sukčiams ėjosi kaip per sviestą – močiutė neįtarė klastos, pati padavė pinigus ir nepadarė nieko, kas apgavikus būtų vertę sunerimti.

Brangiu automobiliu atvažiavęs vyras, kaip ir jo bendrininkai, manė, kad užduotį atliko puikiai ir jau buvo išvažiavę iš Veiviržėnų, kai jų mašiną pavijo policijos ir keli nepažymėti skiriamaisiais ženklais automobiliai.

Specialiosios parengties skyriaus pareigūnai paguldė ant snieguoto kelio vairuotoją. Sulaikyti buvo ir su juo važiavę vyras bei moteris.

Pas vieną jų rasti veiviržėniškės pinigai. Nors pati moteris nenujautė, kad pas ją apsilankys sukčiai, policijos pareigūnai stebėjo įtariamuosius. Tai – 30-metis, 31-erių jo draugas ir 34-erių moteris. Visi jie nedirba ir buvo teisti. Manoma, kad pažintis tarp klaipėdiečio ir plungiškio gimė įkalinimo įstaigoje.

Įtariama, kad nusikaltimo aukai skambino asmuo iš įkalinimo vietos, o paimti iš jos pinigus buvo pasiųsti „kojomis“ vadinami sukčiaus parankiniai.

Antradienį sukčiavimo atvejį tiriantys pareigūnai ketino kreiptis į teismą sankcijos suimti abu vyrus, moteriai ketinta taikyti kitą, su laisvės atėmimu nesusijusią kardomąją priemonę.

Esama įtarimų, kad sulaikyti asmenys galėjo įvykdyti panašius nusikaltimus kituose Klaipėdos apskrities ir Tauragės apskrities miestuose bei kaimiškose vietovėse.

Pradėtą ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Tirdami Veiviržėnų atvejį jie ketina apklausti kelis liudininkus, kurių pasakojimas bus labai vertingas įrodant įtariamųjų kaltę.

Senolė netrukus atgaus savo eurus, juos jai grąžins tikri policininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

viskas paprasta

kalėjimo vie rhai tokie krūti o bobutes 80 metų mačylina, ar ne gėda kalėjimo gai džiai ir kalėjimų prižiūrėtojai gaid osai, juk dalinatės paskui babkes, tie pe derastai žinojo kur važiavo, o vadovauja šitiems ūro dams autoritetai atseit, kuriuos per ši kną varo saugumas tik neaišku kurios šalies

klausimėlis

Neparašė kodėl vagis sulaikė policija, bobulė juk nepranešė.

bobutes fantazija

rimtus verslininkus sunervino....sutrukde ir dar policija uzsiunde.... kaip bobuliukas yrodys ka pinigai jos ? gal pati atdave,,, dovanojo.... skolos rasteli pasirase ir i vyno dezute sidejo....tik pamirso i kuria.... 3 kaltinamieji dainuos teisme vienu balsu a mociute asara braugs ka jai teks atlygint aferistams sukeltus nepatogumus.... lietuva aferistu geroves valstybe.... net elektrikais tiket nebegalima....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS