Bėglį sulaikė autobuse | Diena.lt

BĖGLĮ SULAIKĖ AUTOBUSE

Palangoje dirbančių ir poilsiaujančių žmonių daiktus vogę paaugliai spruko iš kurorto, bet pareigūnai juos nusekė į Vilnių ir autobuse surengė sulaikymo operaciją.

Pabėgo nuo policininkų

Ilgąjį savaitgalį Palangoje vieno namo šeimininkės sūnus užklupo stalčiuje kažko beieškantį nepažįstamą paauglį. Vyras sulaikė vagišių ir iškvietė policiją.

Pareigūnai apsidžiaugė, kad į jų rankas pakliuvo nusikaltėlis, kuris įtariamas ne viena vagyste.

Tačiau atsitiko visiškai netikėtas dalykas – naktį praleidęs uostamiesčio policijos areštinėje 15-metis paauglys buvo atvežtas apklausti į Palangos policijos komisariatą. Apklausos jis laukė budėtojų kambaryje.

Iš čia paauglys sugebėjo pasprukti ir paskubėjo dingti iš Palangos.

Užsegė antrankius prie keleivių

Kadangi vaikinas jau gali būti teisiamas, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, padedami kolegų iš Palangos policijos komisariato, nusprendė jį rasti ir priversti atsakyti už savo veiksmus.

Trečiadienį operatyviniais duomenimis nustatę, kur gali būti ieškomasis asmuo, pareigūnai atsidūrė sostinės Fabijoniškių mikrorajone.

Paauglys buvo pastebėtas vaikštantis su bendrininku. Tačiau sulaikyti juos tiesiog gatvėje būtų buvę sudėtinga, nepilnamečiai galėjo būti greitesni nei policininkai.

Pareigūnai palaukė, kol S.Stanevičiaus gatvės stotelėje įtariamieji įlipo į miesto autobusą ir juos abu užspeitė į kampą. Sulaikymo operacijos metu panaudotos specialiosios priemonės. Vaikinų rankos buvo surakintos antrankiais.

Kadangi abu yra įtariami daugybe nusikaltimų ir jau yra pakankamai subrendę, kad už juos atsakytų, jiems galima taikyti ir prievartos priemones.

Iškrėtė paauglių namus

Abu nepilnamečiai įtariami ne tik vagystėmis, bet ir plėšimais, jų ieškojo ir kitų Lietuvos miestų policijos pareigūnai. Tad po apklausų kurorte su jais norės pabendrauti ir sostinės bei dar kelių vietovių pareigūnai.

Paaiškėjo, kad Palangoje veikė visa gauja paauglių.

Vienas jų dar yra per jaunas teisti, kitas – vyresnis. Policininkai ketina išnarplioti visus jų įvykdytus nusikaltimus. Tam pravers trečiadienį įtariamųjų namuose atliktų kratų metu rasti daiktai.

Esama duomenų, kad nepilnamečiai Palangoje ieškodavo lengvo grobio ne tik poilsiautojų nameliuose, bet ir valdiškose įstaigose. Pagrindinis jų grobis buvo pinigai, telefonai bei kompiuteriai.

Vakar Palangos apylinkės teismas sankcionavo nuo policininkų pabėgusio vilniečio suėmimą dviem mėnesiams. Jo bendrininko likimas bus sprendžiamas penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Snargliams

Džiaukitės varliagyviai kad jumis pagavo policija, o ne nukentėję žmonės.

budelis

laikas šaudyti,o ne laukti kol ką nors užmuš.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS