Bėglius traukia Rusija ir Anglija | Diena.lt

BĖGLIUS TRAUKIA RUSIJA IR ANGLIJA

Nuo teisingumo pasislėpusių nusikaltėlių ieškantys pareigūnai įsitikinę, kad neišaiškinamų bylų bei nerandamų žmonių nėra. Anksčiau ar vėliau policininkus pasiekia žinios apie visus ieškomus asmenis.

Nuo teisingumo pasislėpusių nusikaltėlių ieškantys pareigūnai įsitikinę, kad neišaiškinamų bylų bei nerandamų žmonių nėra. Anksčiau ar vėliau policininkus pasiekia žinios apie visus ieškomus asmenis.

Uostamiesčio policijos Asmenų paieškos poskyrio pareigūnai labiausiai ieškomu asmeniu vadina Sigitą Norkų. Prieš 19 metų su bendrininku vykdydamas juvelyrinių dirbinių parduotuvės "Deimantas" apiplėšimą jis nušovė du žmones: apsaugininką ir pardavėją.

Dabar S. Norkui turėtų būti 46-eri. Atrodytų, po beveik dviejų dešimtmečių vilčių rasti šį iš areštinės sugebėjusį pasprukti žmogų nebėra.

Tačiau Asmenų paieškos poskyrio vadovas Robertas Gurinskas tikino, kad šio nusikaltėlio byla nedūla atokiame stalčiuje.

Esama patikimų žinių, kad šis klaipėdietis gyvena Rusijoje. Pareigūnas pasakojo, kad su Rusijos policija bendrauja normaliai, kol reikalai neliečia politikos, rusai atsako į paklausimus, nuolat bendrauja.

Dar viena grupė ieškomų asmenų yra susijusi su Sausio 13-osios įvykiais. Tokių bylų klaipėdiečiai tiria 14.
Kadangi Vilniuje buvo iškelta 80 su sausio įvykiais susijusių bylų, krūvį pareigūnai pasiskirstė, jog tik sostinės policininkai nebūtų jomis pernelyg apkrauti. Tačiau vilčių, kad šiuos įtariamuosius Rusija išduos, mažai.

Dar vieno nusikaltusio jūrų kapitono taip pat nelabai tikimasi sulaukti, mat jis turėjo ir Lietuvos, ir Rusijos pilietybę.

"Daugiausia mūsų nusikaltėlių slapstosi Anglijoje ir Rusijoje, trečia mūsų bėglių traukos šalimi galėtume įvardyti Airiją. Norvegija, kur taip pat nemažai emigravo lietuvių, būtų ketvirta ar net penkta šalis, pagal mūsų nusikaltėlių gausą", – pasakojo R.Gurinskas.

Dingusiųjų be žinios paieškos yra paprastesnės, neretai žmonės atsiranda be pareigūnų pagalbos. Policininkų patirtis leidžia teigti, kad dalis tokių asmenų nutraukia ryšius su giminaičiais savo noru. Ar tokie žmonės nėra tapę nusikaltimų aukomis, nežinoma. Kai kurie dingusieji be žinios randami jau mirę.

Šiemet mūsų pareigūnai iš Anglijos parsigabeno 11 nuo teisingumo pasislėpusių asmenų.

2014 m. pareigūnai ieškojo 341 nusikaltusio asmens, 147 jų – rasti, 194-ių dar ieškoma.

42 asmenys buvo dingę be žinios, 36 surasti, šešių dar ieškoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS