Byla dėl nepagarbos teismui: panevėžietis į teisėją metė apykoję | Diena.lt

BYLA DĖL NEPAGARBOS TEISMUI: PANEVĖŽIETIS Į TEISĖJĄ METĖ APYKOJĘ

Klaipėdos apylinkės teisme bus nagrinėjama baudžiamoji byla dėl nepagarbos teismui ir viešosios tvarkos pažeidimo. Byla iškelta panevėžiečiui, kuris teismui skelbiant nutartį, keikėsi, grasino teisėjui, metė į jį intensyvios priežiūros taikymui skirtą įrenginį.

Kaip teigiama Klaipėdos apylinkės teismo pranešime, teismui perduotoje baudžiamojoje byloje anksčiau teistas panevėžietis kaltinamas tuo, kad jis demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką bei viešai veiksmu, žodžiu užgaulingai pažemino teisingumą vykdančius teismą ir teisėją dėl jų veiklos.

Kaltinamojo akto duomenimis, vyras 2023 m. rugsėjo 29 d., apie 15 val., viešoje vietoje, Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmuose, posėdžių salėje, skelbiant nuosprendį baudžiamojoje byloje, kitų asmenų akivaizdoje, įžūliu, neleistinu, akivaizdžiai agresyviu ir moralės požiūriu nepriimtinu, aplinkinius šokiruojančiu elgesiu bei grasinimais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką, bei viešai veiksmu, žodžiu užgaulingai pažemino teisingumą vykdantį teismą bei Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėją.

Teisėsauga nurodo, kad kaltinamasis atvykęs į nuosprendžio paskelbimą baudžiamojoje byloje, šaukdamas ant nuosprendį skelbiančio teisėjo necenzūriniais žodžiais, agresyviai elgdamasis, gniaužydamas kumščius, taip savo elgesiu reikšdamas grasinimus nuosprendį priėmusiam teismui, nusiplėšęs nuo kojos kardomąją priemonę – intensyvios priežiūros taikymui skirtą įrenginį, metė jį į teisėjo pusę, įrenginiui atsitrenkus į sieną, tuomet jį paėmė ir metė į teisėjo pusę, o įrenginiui atsitrenkus į sieną, jį sudaužė. Tokiu būdu kaltinamasis padarė 225 eurų dydžio turtinę žalą ir tyčia sugadino svetimą turtą.

Byloje teisiamasis posėdis numatytas rugpjūčio 7 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pazekit kas raso ystaymus...

ir kaip juos raso... teisejai belieka pasirinkt arba bauda, arba arestas, arba kalejimas... jei veikejas pinigu neturi, tai teiseja ji stengiasi apgint nuo isnaudotoju, izoliuodama bando apgint ji nuo visuomeniniu aferistu reketuotoju.... dziaugtis turetumet, katuciu plot ir damoket turetumet tie kurie papuola i kalejima pagyvent ir pailset nemokamai....

ji reikia suprast ir uzjaust : ystaymai kaip interpretuojami

arba bauda, arba arestas, arba kalejimas... va atejo teismo diena...teiseja paziurejo i advokata...ir dave interpretacija ystaymui...atsizvelge pagal PSD imokos i nuzmoginimo sistema dydi...

ddd

Tokius gyvulius reik sodint iki gyvos galvos ir priverst dirbt visą tą laiką po 12 valandų per dieną. Praeis kitiems gyvuliam noras darkytis. Pedrryla nusmurgęs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS