Dėl žaliojo signalo – keiksmų lavina: ateik, ateik, avine, tu, bl**t | Diena.lt

DĖL ŽALIOJO SIGNALO – KEIKSMŲ LAVINA: ATEIK, ATEIK, AVINE, TU, BL**T

Du vyriškiai susikibo dėl elementarios situacijos kelyje. Vyrai ne tik vienas kitą pasišėrė riebiais keiksmažodžiais, bet dar ėmė ieškoti satisfakcijos – ruošiasi į policiją rašyti pareiškimų.

Supyko dėl signalo

Trečiadienio pavakarę Smiltelės ir Vingio gatvių sankryžoje aistros ėmė lietis dėl to, kad automobilio „Audi“ vairuotojas uždelsė prie sankryžos, kai jau degė žalios spalvos šviesoforo signalas.

Pusamžis vyras tvarkingai rodė kairinį posūkį, tačiau kažkodėl stovėjo vietoje.

Paskui važiavusiame automobilyje prie vairo sėdėjo moteris, o šalia – veikiausiai jos vyras.

„Audi“ vairuotojui sustabdžius eismą visai žalios spalvos šviesoforo signalo sekcijai, paskui važiavęs ekipažas įsiuto, ėmė agresyviai signalizuoti priekyje važiavusiajam.

Po tokių paauklėjimų signalu, „Audi“ vairuotojas išlipo iš mašinos ir priėjo prie paskui važiavusiųjų.

Keiksmų lavina

„Tu – durnas. Žalias šviečia“, – tokiais žodžiais kitą eismo dalyvį pasitiko keleivio vietoje sėdėjęs vyras.

„Audi“ vairuotojas mėgino paaiškinti, kad jis sankryžoje suka į kairę, nes nori apsisukti ir žiūrėjo ne į virš galvos esantį šviesoforą.

„Kitą kartą į dūdą gausi“, – aiškiai jaunesniam ir aršesniam už save veikėjui atšovė „Audi“ vairuotojas.

Keleivis šoko į akis, „Audi“ vairuotojas nenusileido ir priešininką išvadino asilu.

„Ateik, ateik, avine, tu, bl..t“, – dar iš mašinos šaukė keleivis nueinančiam žmogui.

„Reidas TV“ vaizdo įrašas

Iškeikęs panoro pasiskųsti

Vis tik aršus keleivis nenurimo ir vaizdo ir garso įrašą mėgino išsiųsti policijai.

Tačiau tai jam nepavyko, elektroninė policijos sistema nepriima didelės apimties įrašų.

Tuomet vyras išsiuntė įvykio vaizdo medžiagą socialinio tinklo „Facebook“ paskyros „Reidas TV“ administratoriui.

Su baisiomis gramatinėmis klaidomis įrašo autorius klausė, ar gali būti baudžiamas jam kelią pastojęs ir atėjęs santykių aiškintis kitas vairuotas?

Vis tik atidžiai paanalizavus vaizdo įrašą matyti, kodėl gal būt „Audi“ vairuotojas delsė.

Prieš jį važiavęs kitos mašinos vairuotojas taip pat apsisukinėjo šioje sankryžoje ir jam nepavyko iš antros juostos įvažiuoti į antrąją priešpriešinio eismo juostą. Ši mašina įsuko tik į pirmąją juostą, o ten dar kliūtį galėjo sudaryti iš Vingio gatvės į Smiltelės gatvę sukantys automobiliai.

Veikiausiai „Audi“ vairuotojas, matydamas, kad iš Vingio gatvės automobiliai suka nesustodami, laukė, kol jiems užsidegs raudonas šviesoforo signalas, nes jis nebūtų spėjęs atlikti manevro.

Tai vyras ir mėgino paaiškinti jį keikusiam piliečiui, tačiau šis jo net nesiklausė.

Nubaustų abu?

Visą situaciją išaiškino Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika, kuris nestojo nė į vieno konflikte dalyvavusio vairuotojo pusę.

„Negaliu išsamiai vertinti situacijos, nes tam reikėtų atidesnio pastudijavimo. Pirmiausiai vairuotojui, norinčiam parašyti pareiškimą, galiu patarti, kad jį galima pateikti internetu, tačiau pareiškime jis gali nurodyti, kad vaizdo įrašą jis gali atnešti tiesiai į komisariatą. Bėdos čia nėra“, – patikino M. Džermeika.

Tačiau pareigūnas paaiškino, kad sukti į kairę ir apsisukti „Audi“ vairuotojas galėjo, ženklai to daryti nedraudžia.

„Tačiau jei vairuotojas matė, kad sankryžoje yra kitas automobilis, nebaigęs manevro, žinoma, jis turėjo lukterėti. Jei tai yra tikroji priežastis, tada suprantama. Bet kita vertus, jei degant žaliam šviesoforo signalui vairuotojas stabdo eismą, taip neturėtų būti. O tuo labiau vairuotojas neturi lipti sankryžoje iš mašinos ir eiti aiškintis santykių“, – patikino M. Džermeika.

Vairuotojas ėmė elgtis kaip pėsčiasis ir pažeidė Kelių eismo taisyklių 428 straipsnį, kuris nusako pėsčiųjų judėjimą per važiuojamąją kelio dalį arba judėjimą ja ten, kur draudžiama.

„Jis neturi teisės taip daryti. Nevalia brautis ir į kito asmens mašiną, tai yra viešosios tvarkos pažeidimas“, – priminė M. Džermeika.

Vis tik už keiksmažodžius ar įžeidinėjimus policija klausimų turėtų abiem konflikto dalyviams.

„Nedidelis chuliganizmas užtraukia atsakomybę“, – akcentavo pareigūnas.

M. Džermeika paaiškino, kad keliuose vairuotojams neuždrausta signalizuoti, jei tam yra būtinybė.

„Pavyzdžiui, kitas vairuotojas nepastebi, kad jau dega žalias šviesoforo signalas. Nieko baisaus, jei kas atkreips jo dėmesį. Negalima sudaryti kliūties“, – kalbėjo M. Džermeika.

Pasigedo pagarbos

Tačiau M. Džermeika patikino, kad gale stovinčio automobilio ekipažas nematė, kad priekyje sankryža užimta ir „Audi“ vairuotojas negali įvažiuoti į ją, nes įvertino, kad nespės atlikti apsisukimo.

„Abiem eismo dalyviams vertėtų priminti ketvirtąjį Kelių eismo taisyklių punktą. Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Šio punkto paskui važiavęs vairuotojas nesilaikė. Nesvarbu, kad kažkur skubama, bet derėtų gerbti kitus eismo dalyvius“, – paaiškino M. Džermeika.

Veikiausiai sankcijų galėtų sulaukti abu konflikto dalyviai – vienam tektų aiškintis dėl keiksmažodžių, o kitam – už vaikščiojimą važiuojamąja dalimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (66)

Jadziui

Durnumo isikunijimas, o keliose važineja daug visokiu d--j--u

Linksmoji Jadzė

Abu yra, galimai,,, skiepų priešai, šeimų žygeiviai , Uspaskicho rinkėjai, nervingi , rašytojai . Gramatinių klaidų rašytojai , LOL .

matyt

Matyt Kaune, Vilniuje neteko važiuoti. Kai žalia visi stovi, kai raudona važiuoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS