Detektyvas pasieniečiams: ant irklentės jūroje – maišai su gintarais | Diena.lt

DETEKTYVAS PASIENIEČIAMS: ANT IRKLENTĖS JŪROJE – MAIŠAI SU GINTARAIS

Trečiadienį vakare netoli Nidos žmonės pastebėjo jūroje plūduriuojančią tuščią irklentę. Netruko paaiškėti, kad ja buvo gabenami du maišai gintarų.

Trečiadienį, apie 20.30 val., policininkai pranešė Neringos ugniagesiams, kad reikalinga pagalba į krantą partempti plūduriuojančią pripučiamą irklentę, kurioje nesimato žmogaus.

Valtis pastebėta jūroje, ties 44-uju kilometru, skaičiuojant nuo Smiltynės.

Gelbėtojai pasiekė objektą vandens motociklu ir partempė į krantą pripučiamą irklentę su akumuliatoriniu varikliu. Joje buvo du maišai su gintarais. Jie svėrė apie 30 kilogramų. Be to, ten buvo ir telefonas, kurį apžiūrėję pareigūnai įsitikino, kad tai Kaliningrado srities gyventojo ryšio priemonė.

Visi radiniai perduoti Lietuvos valstybės sienos apsaugos pareigūnams, jie imsis tyrimo.

Galimos dvi šio įvykio versijos.

Gali būti, kad taip bandyta į Lietuvą gabenti gintarų kontrabandą. Tačiau tokia galimybė mažiau tikėtina.

Labiau panašu, kad tai vagystės iš Kaliningrado srityje esančių gintaro kasyklų įkalčiai. Tikėtina, kad vagys sudėjo grobį ant irklentės ir paleido ją jūra, tikėdamiesi, kad jų bendrininkas toliau nuo saugomos teritorijos paims šį krovinį. Matyt, kažkas atsitiko kitaip, nei planuota ir gintarai nudreifavo iki Lietuvos.

Ar mūsų pasieniečiams pavyks išsiaiškinti tikrąją tiesą, dar nežinia, pastaruoju metu kontaktai su kaimynystėje esančios srities pareigūnais yra nutrūkę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to nebejuokinkite

Gal suformuluok teisingai apie ką norėjai parašyti - kokia porelė, koks hidrokostiumas, kokia įplauka į uostą - ką čia kliedi?

Nebejuokinkit

Laivas iki įplaukos į Klaipėdos uostą visada padreifuoja. Ir lyg netyčia neperšlampamas kostiumais ir irklente atsiranda žavi porelė žaidžianti su pasikrykštavimais kaip tik toje vietoje kur iš laivo dar iki jo patikros prieš įleidžiant įplaukos galima paprastoji būdu žinant srovių ypatumus paleisti ne tik butelį su raštelis Čia seni bajeriukai. Gintaras juk irgi atplaukė ne šiaip sau. Sakys, naujosios nuotakos kraitis. Natūra. Todėl nematykit, kad nuotaka su vyro kaulėtomis kojikėm be talijos ir gausiai apžėlusi tamsiu kailiu kurio net su lazeriu nenueisi.

Tikiu

Būten TIKĖTINA, kad gintarai mūsų" tautodailininkams 'meistrams" gabenami nuolat ir tikslingai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS