Dingusiųjų žmonių likimai – skirtingi | Diena.lt

DINGUSIŲJŲ ŽMONIŲ LIKIMAI – SKIRTINGI

Dingusių žmonių artimieji sutartinai teigia, kad nėra nieko baisesnio nei nežinia. Net pranešimas apie rastą negyvą šeimos narį tampa savotiška kančios pabaiga. Tačiau Klaipėdoje nežinia kur esančių žmonių paieškos ne visada turi pabaigą.

Dingusių žmonių artimieji sutartinai teigia, kad nėra nieko baisesnio nei nežinia. Net pranešimas apie rastą negyvą šeimos narį tampa savotiška kančios pabaiga. Tačiau Klaipėdoje nežinia kur esančių žmonių paieškos ne visada turi pabaigą.

Švedą rado nakvynės namuose

Penktadienį uostamiesčio policininkai kreipėsi į visuomenę prašydami pagalbos. Kažkur uostamiestyje buvo ieškoma dviejų nežinia kur esančių užsieniečių. Švedas ir Norvegijos pilietis, tikėtina, yra Klaipėdoje. Abu vyrai turi psichikos sutrikimų, baimintasi dėl jų likimo.

39-erių švedas namiškiams telefonu buvo pranešęs, kad prarado dokumentus ir nebeturi pinigų, guodėsi, kad miega apleistuose namuose, maitinasi tuo, ką randa soduose.

Švedo motina žadėjo atvažiuoti į Klaipėdą ir teigė paskutinį kartą sūnus jai skambino iš telefono automato.

Internetu išplatinta žinia davė vaisių. Sekmadienį užsienietis buvo rastas sveikas ir gyvas. Jis buvo apsistojęs nakvynės namuose. Kadangi vyro psichika sutrikusi, jis perduotas medikams stebėti. Kai atvyks jo motina, jai bus suteikta teisė sūnų parsigabenti į tėvynę.

Tikėtina, kad nieko blogo neatsitiko ir rusakalbiui Norvegijos piliečiui. Pareigūnai įsitikinę, jog netrukus šį ras ir taip pat padės artimiesiems su juo susisiekti.

Pasislėpė nuo sugyventinio

"Dingęs žmogus nėra padaręs jokio nusikaltimo, tad sulaikyti jo nėra jokio pagrindo. Ne vieną kartą artimųjų ieškomi žmonės būna tiesiog pasislėpę nuo jų ieškančių giminaičių ar šeimos narių. Niekas negali jų priversti bendrauti su artimaisiais", – teigė Klaipėdos policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas Ričardas Sulca.

Nuo vasaros tris mėnesius ieškojęs netikėtai išėjusios ir dingusios psichikos sutrikimų turinčios moters pareigūnas sužinojo, kad ji sveika, gyva ir tokiu būdu pasislėpė nuo savo sugyventinio.

Klaipėdietė tiesiog nebenorėjo būti su nemielu jai tapusiu vyru, nieko jam nesakiusi išėjo ir apsigyveno su kitu.

Tikroji tiesa apie jos buvimo vietą išaiškėjo beveik atsitiktinai – giminaičiai pamatė ją ir sužinojo, kodėl ši dingo iš buvusio sugyventinio gyvenimo.

Likimas vis dar nežinomas

Kol kas nežinia kankina 63 metų klaipėdietės Eugenijos Valužytės dukrą.

Šios moters likimas nežinomas nuo rugsėjo 15-osios, kai greitosios pagalbos medikai ją nuvežė į ligoninę. Ligoninėje klaipėdietei buvo suteikta būtinoji pagalba, po to ligota moteris buvo išleista gydytis ambulatoriškai.

Tačiau namo E.Valužytė negrįžo. Kai jos dukra kreipėsi į policiją, atsirado žmonių, kurie tikino matę šią moterį mieste. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad tai buvo jos dingimo išvakarėse arba prieš kelias dienas iki tos dienos.

Pareigūnai vylėsi, jog silpnos sveikatos klaipėdietė galėjo pakliūti į kitą gydymo įstaigą. Tačiau atlikę visus formalumus pareigūnai gavo oficialius atsakymus, kad tokia moteris nėra gydoma nė vienoje uostamiesčio ligoninėje.

Skaudžiai dėl mamos likimo išgyvenanti dukra ne kartą bendravo su jos paiešką vykdančiu pareigūnu, prašė ieškoti jos su tarnybiniais šunimis.

"Bėda ta, kad paskutinį kartą dingusioji buvojo ligoninės priėmimo skyriuje. Tad po ilgo laiko šuo jos pėdsako neras. Paieška įmanoma tik tokiu atveju, jeigu yra pradinis taškas, iš kur išėjo žmogus. Mieste kinologams ieškoti dingusio žmogaus yra labai sunku, nebent tokia paieška būtų pradėta netrukus po jo dingimo", – aiškino R.Sulca.

Pareigūnas tikino, jog padaryta viskas, kas įmanoma, kad moteris būtų rasta. Kol kas policininkai tikisi, jog šiai klaipėdietei neatsitiko nieko blogo, ir viliasi, kad kažkas iš jos artimųjų sulauks geros žinios.

E.Valužytė yra apie 157 cm ūgio, lieso kūno sudėjimo, nešioja akinius. Moteris buvo apsirengusi žalia medžiagine striuke ir mėlynomis džinsinėmis kelnėmis.

E.Valužytės paiešką atliekantis tyrėjas R.Sulca prašo jam paskambinti tel. 354 356 arba Nusikalstamų veikų registravimo poskyrio tyrėjams tel.: 354 353, 354 365 ar bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o kaip su

ta moterele kuri rado danes upeje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS