Du iš Švedijos plaukusio kelto keleiviai dingo Baltijos bangose | Diena.lt

DU IŠ ŠVEDIJOS PLAUKUSIO KELTO KELEIVIAI DINGO BALTIJOS BANGOSE

Trečiadienio naktį iš Švedijos Karlshamno uosto į Klaipėdą plaukiančiame laive įvyko nelaimė. Pranešama, kad iš šio laivo iškrito du Lietuvos piliečiai, jų rasti iki šiol nepavyko.

„Optima Seaways“ komandai keleiviai apie du už borto iškritusius vyrus pranešė 22.50 val. Kaipmat buvo pradėta gelbėjimo operacija, į ją įsijungė Švedijos jūrų gelbėjimo koordinavimo centras.

Nelaimės vietą jau po 40 minučių žvalgė sraigtasparnis. Laivo įgula šioje vietoje iškritusių keleivių ieškojo iki 4.21 val. Lietuvos laiku.

Kol kas apie dingusius vyrus pranešama tik tiek, kad abu vidutinio amžiaus vyrai yra mūsų šalies piliečiai.

Pasak neoficialių šaltinių, iškritę vyrai yra 30 ir 48 metų. Kaip pasakojo įvykį matęs laivo keleivis, vienas vyrų persisvėrė per turėklus, antrasis bandė jį traukti, tačiau abu nugarmėjo į jūrą. Visa tai matęs žmogus iškart metė nelaimėliams gelbėjimo ratą, matydamas vyrų galvas jūroje, bet laivas tolo ir vaizdas dingo jam iš akių.

Vos tik gavę žinią apie žmones už borto laivo įgulos nariai sustabdė keltą, grįžo į įvykio vietą ir nuleido ant vandens gelbėjimo valtį. Prie jų greitai prisijungė švedai. Tačiau jokių užuominų apie įkritusius į jūrą vyrus jiems aptikti nepavyko.

Nelaimė įvyko netoli Švedijos krantų.

Keltas trečiadienį 13 val., pavėlavęs apie keturias valandas, atplaukė į Klaipėdos uostą.

Tyrimo ėmėsi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

„Pareigūnai yra sugrįžusiame, į Klaipėdą atplaukusiame kelte“, – sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Jūratė Albrektienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Irena

Tai vyrukai sumaise, prisigere ir norejo issimaudyti, pagalvojo kad Nemune plaukia su valtimi, tik jau visur tie lietuviai pridaro bedu, pasizymi visam pasaulyje kaip garsenybes is blogosios puses

netoli kranto ....isplauks

lietuvos vyrams --jura iki keliu --alaus prigerus....

Darbo Veteranas

Tik prieš tris savaites , darydamas asmenukę , krito užsimušė lietuvis Skandinavijoj . Ar čia ne ta pati priežastis /./.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS