FNTT akiratyje – keleivius uostamiestyje gabenančios įmonės | Diena.lt

FNTT AKIRATYJE – KELEIVIUS UOSTAMIESTYJE GABENANČIOS ĮMONĖS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratyje – keleivius uostamiestyje gabenančios įmonės. Kratas ir poėmius teisėsaugininkai atliko bendrovėse „Gintarinis vairas“ ir „Pajūrio autobusai“.

Tyrime minimi įmonės „Gintarinis vairas“ vadovas Raimondas Žeimys ir įmonės „Pajūrio autobusai“ vadovas Leonas Šiaulys.

Dienraščio šaltiniai teigia, kad teisėsaugininkai esą galėjo aptikti neapskaitytų grynųjų pinigų. Minima ir juodosios buhalterijos dokumentacija. Aiškinamasi, ar įmonėse galėjo būti mokami atlyginimai vokeliuose, tiriami ir klausimų sukėlę įmonių darbuotojų darbo grafikai.

Nors ikiteisminis tyrimas pradėtas tik pagal vieną Baudžiamojo kodekso straipsnį (apgaulingas apskaitos tvarkymas), neatmetama, kad tyrimas gali plėstis.

Įmonės „Pajūrio autobusai“ vadovas L.Šiaulys tikino, jog apklausoje dar nebuvo, tik patvirtino, kad tyrėjai įmonėje lankėsi.

„Tiria, ir viskas. Skundas, matyt, buvo. Spėjame, kad kažkas nepatenkintas paskundė. Gal konkurentai, o gal ir savi. Visokių žmonių yra nepatenkintų. Juk ir iš darbo tenka atleisti. Lietuvis lietuvį suvalgys vieną dieną. Panašus skundas ir apie „Gintarinį vairą“ siųstas. Mes truputį nujaučiame, iš kur visa tai“, – prisipažino L.Šiaulys.

Įmonės vadovas tikino nenusimenantis dėl tyrimo.

Paklaustas, ar tiesa, kad tyrime minimi neapskaityti grynieji pinigai, atlyginimai vokeliuose, juodoji buhalterija, L.Šiaulys patvirtino, kad viso to ir ieškota.

„Tai ir tiria. Tik tuo metu, kai vyko poėmiai, buvau apklaustas. Gavau ir aš įtarimus. Taip – apgaulingas apskaitos tvarkymas“, – Baudžiamojo kodekso straipsnio numerį minėjo L.Šiaulys.

Juokaudamas įmonės vadovas tikino, kad kol kas yra optimistiškai nusiteikęs.

„Bet gali visaip būti. Pas kunigą ateini su savo mintimis, išeini su kunigo“, – patikino L.Šiaulys.

Anot vadovo, jam kol kas nėra aišku, dėl ko pradėtas tyrimas.

„Kaip suprantu, skunde minimos kelios įmonės – neaišku, kuri gali būti kalta. Įvardinta ne tik „Gintarinis vairas“, bet ir trys mano įmonės, viena jų – prieš dvejus metus nutraukusi veiklą individuali įmonė. Matyt, rašė nelabai žinodami. Iš viso penkios įmonės vardintos. Kažkas „kliauzas“ rašė“, – stebėjosi L.Šiaulys.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kad žmonės dirba

kap vergai čia nenaujiena. Kiekvieno privačioj imonėj tas pats. Niekam nerūpi. Nori - pats eik ir skūsk. Iš skundo irgi nieko gero nebus tik dar prarasi ta pačia sudiska vieta o darbdaviui nieko nebus. Viskas pas mus aplink tep pat.Sudiska.Todel ir nor ukrus su buvėm parsivešt. Kad galėtu skust ir vargo nematyt

Jonas

Kai meluoja, visada meluoja, vien tai, kad vairuotojai dirba paromis visi žino, dar prieš kelis metus vairuotojams rodė minimumą. Melagių melagiai. O kunigas jau nebepadės.

Juda

Kažkaip sujudo FNTT ir kitos institucijos, bet aišku čia tik pradžia, reikia sulaukti pabaigos, ar užteks noro davesti iki galo ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS