Fotografą nužudę vaikai pasiųsti kalėti | Diena.lt

FOTOGRAFĄ NUŽUDĘ VAIKAI PASIŲSTI KALĖTI

Du penkiolikmečiai, žiauriai nužudę cigarečių ir alaus paaugliams nedavusį gargždiškį fotografą, ketvirtadienį sulaukė teismo sprendimo.

Du penkiolikmečiai, žiauriai nužudę cigarečių ir alaus paaugliams nedavusį gargždiškį fotografą, ketvirtadienį sulaukė teismo sprendimo.

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjęs baudžiamąją bylą uždarame teismo posėdyje, nusprendė, kad abu nepilnamečiai kalti.

Vienas jų, sudavęs daugiausiai smūgių, nuteistas kalėti aštuonerius su puse metų. Antrasis, buvęs ne toks aktyvus, tačiau raginęs ir įkalbinėjęs draugą negailėti brandaus amžiaus vyro, nuteistas nelaisvėje praleisti septynerius su puse metų.

Abiejų paauglių mamos turės atlyginti nužudytojo našlei bei dviem sūnums turtinę bei neturtinę žalą bei advokato atstovavimo išlaidas. Nors nukentėjusieji – našlė bei nužudytojo sūnūs – bendrai sudėjus prašė priteisti jiems pusantro milijono litų neturtinei žalai atlyginti, teismas priteisė kur kas mažesnę sumą po 28 962 eurų kiekvienam, tai atitinka 100 tūkst. litų.

Šią žalą iki sūnų pilnametystės nukentėjusiesiems turi atlyginti jų tėvai. Konstatuota, kad tėvai tinkamai neprižiūrėjo vaikų, todėl jie nusikalto.

Pernai vasario 28-osios vakare Kulių kaimo ribose, Dovilų seniūnijoje du 15-mečiai ir 13-metis sutiko gargždiškiams gerai pažįstamą fotografą Stasį Šeštauską. 60-metis vyras nešėsi butelį alaus. Vaikai jį užkalbino ir paprašė rūkalų bei gėrimo.

S.Šeštauskas paauklėjo nepilnamečius ir tuo juos labai užrūstino. Paaugliai mušė bei parvertę spardė vyrą. Vėliau bejėgį žmogų vaikai išrengė ir iš jo pasityčiojo. Paliktas sunkai sužalotas S.Šeštauskas užspringo savo krauju.

Teismas skyrė kaltininkams pusmečiu griežtesnę bausmę nei prašė prokuroras. Tiesa, jauniausiasis nusikaltimo dalyvis teismo išvengė, nes yra pernelyg jaunas teisti. Jis auklėjamas socializacijos centre.

Jaunųjų nusikaltėlių teises gina įstatymas, neleidžiantis viešinti ne tik jų veidų, bet ir vardų bei pavardžių, nepaisant to, kad jie nusikaltimo vakarą girtavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

gėdykites

Palikit žmogų ramybėje. Užjauskit velionio artimuosius..Kaip jaustumėtes jaigu jųsū artimą vaikai užmuštų, užtai tai ,kad jis svaigalais nepavaišino? Reikia tikėtis , kad į lsisve išėję vėl ko nepadarys.. Bausmė ne per griešta!

patikslinimas

Kur rašoma, kad šis žmogus lindo prie vaikų? Gėda turėtu būt jums tokius dalykus rašyt. Viskas išaiškinta jau. Vsikų pykti išprovakavo , tai kad jis nedavė kvaišalų jiems. Palikit tokius laosvėj ir jie toliau darys tapatį, nes mants kad yra nebaudžiami! Kodėl policininką paleido visai kitas atvejis. Tačiau fotografas tikrai dėl to nekaltas! Gėdos turėkit. Tai tiek

atsakymas to: patikslinkite

Paskaityk straipsnį nuo pradžių iki galo. Nepilnanečiai paprašė jo svaigalų , nes būtent jį tuo metu sutiko. Jaigu jis bųtū buvęs pedofilu tai jau būtų išaiškinta. Ar dabar nepilnamečiam kažką nužudžius jie nebus teisiami , nes bus nuspręsta ,kad auka kogero buvo pedofilas?? Ar negėda juodint mirusį nekalta žmogų? Byla išspręsta viskas išaiškinta. Reikia gailėt vaikų , kurie tėvo neteko. O ne paauglių, kurie del butelio žudo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS