Bėglys su antrankiais šoko į upę | Diena.lt

BĖGLYS SU ANTRANKIAIS ŠOKO Į UPĘ

Už plėšimą į policijos rankas papuolęs jonaviškis Gargžduose sukėlė gaudynes. 23 metų jaunuolis sugebėjo pasprukti nuo policijos konvojaus ir perskuodęs miestelio centrą, puolė į Minijos upę.

Incidentas nutiko ketvirtadienį, apie 13 val. 30 min. Klaipėdos rajono teisme išgirdęs teismo skirtą sankciją – 3 mėnesių suėmimo terminą – vyras, vedamas iš teismo sugebėjo pasprukti.

Nors Modesto S. rankos buvo surakintos antrankiais, vidiniame teismo pastato kieme, jaunuolis išsisuko iš policininkų apsupties ir nulėkė Gargždų ligoninės link.
Sulaikytąjį tuo metu į konvojaus automobilį vedė Konvojaus būrio postinė, kartu su kitu kolega.

Dienos metu Klaipėdos gatve važiavę miestiečiai išvydo dar neregėtą vaizdą. Link Minijos upės slėnio, kiek įmanydamas, skuodė vaikinas su antrankiais, o paskui jį – policininkas.

Modestas sugebėjo nusileisti link upės ir įšoko ir stingdantį vandenį. Suklupęs vandenyje, bėglys suprato, kad plaukte jis upės neįveiks, nes spruko surakintomis rankomis.

Tuo metu kitapus upės tarnybiniu automobiliu atskubėjo policijos ekipažas. Jaunuolis, supratęs, kad pabėgimas vis tiek nepavyks, pats išlipo iš vandens. Ant kranto jį už rūbų skvernų vėl sučiupo konvojaus pareigūnai. Visa sulaikymo operacija truko 45 minutes.

Tikėtina, kad jonaviškis ryžosi bėgti, dėl jį šokiravusios trijų mėnesių suėmimo sankcijos.

Modestas į policininkų rankas papuolė už vasarą įvykdytą plėšimą. Liepos mėnesį jis kartu su dar dviem žemiečiais apiplėšė neblaivų vyrą. Nusikaltimas įvykdytas netoli Palangos.

Jonaviškiai užpuolė neblaivų poilsiautoją ir atėmė pinigus bei gana brangų laikrodį. Visi trys jaunuoliai Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnų buvo išaiškinti ir sulaikyti.

Bėgliui dabar grės ne tik baudžiamoji atsakomybė už įvykdytą plėšimą, bet ir už pabėgimą. O už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS