Ginklais prekiavusį taksistą paleido teismo salėje | Diena.lt

GINKLAIS PREKIAVUSĮ TAKSISTĄ PALEIDO TEISMO SALĖJE

„Šiandien gersiu“, atviravo teismo salėje du ginklus pardavęs bei narkotikus vartojęs Klaipėdoje seniai gyvenantis ukrainietis taksistas. Vyras ketino taip atšvęsti teismo sprendimą paleisti jį iš suėmimo teismo salėje.


 

„Šiandien gersiu“, atviravo teismo salėje du ginklus pardavęs bei narkotikus vartojęs Klaipėdoje seniai gyvenantis ukrainietis taksistas. Vyras ketino taip atšvęsti teismo sprendimą paleisti jį iš suėmimo teismo salėje.

Pernai liepos pradžioje iš 31 metų rietaviškio pareigūnai sužinojo, kad uostamiestyje vienas taksi vairuotojas prekiauja koviniais ginklais.

Norėdamas įrodyti šį faktą rietaviškis iš Klaipėdoje gyvenančio 37-erių ukrainiečio Jurijaus Kuchtaruko įsigijo samdomų žudikų mėgiamą pistoletą TT bei tris dėtuves su 22 šoviniais šiam ginklui. Už šį pirkinį rietaviškis sumokėjo 280 eurų.

Kadangi vaikinas tai padarė vedinas kilnių tikslų, pareigūnai įkalbėjo jį talkinti demaskuojant ginklų prekeivį.

Todėl tų pačių metų liepos 21 dieną uostamiestyje Liepojos plente esančios degalinės teritorijoje turėjo įvykti dar vienas sandoris.

Vaikinas ketino iš to paties taksisto įsigyti pistoletą kulkosvaidį „Agram 2000“. Šį sandorį slapta stebėjo pareigūnai.

Kai pirkėjas padavė suderėtus 500 eurų ir gavo ginklą, policininkai sulaikė visus šio sandorio dalyvius. Šį kartą jų buvo trys.

Taksistas atvažiavo su 47-erių bičiuliu Michailu.

Pareigūnai užfiksavo ginklo pardavimo faktą ir iškrėtė taksistą bei jo draugą.

Tada paaiškėjo, kad kilo įtarimų, kad taksistas prekiauja narkotikais, jo kišenėse pareigūnai aptiko kiek daugiau nei du gramus metamfetamino, o mašinose dar apie gramą kanapių.

Užtat taksisto draugas namuose ir su savimi turėjo 26 gramus metamfetamino. Pareigūnai patikėjo, kad šie narkotikai – taksisto. Teisme J. Kuchtarukas išsigynė kvaišalais neprekiavęs, o visą šį kiekį įsigijęs savo reikmėms.

Kas J.Kuchtarukui pardavė ginklus, pareigūnai nesužinojo, tapo žinoma tik tiek, kad juos suremontavo vyresnysis jo brolis 50-metis Viktoras.

Abu šie vyrai anksčiau buvo teisti ir atliko nevieną bausmę, tačiau teistumai jau yra išnykę, todėl oficialiai abu vyrai – neteisti.

Nors J. Kuchtarukui grėsė iki 8 metų nelaisvės, teismas jam skyrė trejus metus, šią bausmę už nuoširdų prisipažinimą ir apgailestavimą sumažino trečdaliu, o jos vykdymą atidėjo dvejiems metams.

V. Kuchtarukui skirtos metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas metams.

GALERIJA

  • Viktoras Kuchtarukas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

šaulys

be reikalo patupdė, butu galejes parduot ginklu šauliams, butume gynę tėvinę musų :D

deaktyvas

o savus uz puveka,pudiname kalejimuose...

Tadas

Padlaižiaujam Ukrainai ? Gal muilo reikia veltui ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS