Gynyba: įmetė naujagimės lavonėlį į konteinerį, bet nežudė? | Diena.lt

GYNYBA: ĮMETĖ NAUJAGIMĖS LAVONĖLĮ Į KONTEINERĮ, BET NEŽUDĖ?

Kūdikį, kuris negyvas rastas konteineryje, pagimdžiusi benamė suimta trims mėnesiams. Vakar gimdymo traumų patyrusiai jaunai moteriai medikai teikė pagalbą, – pareigūnai ne tik išaiškino nusikaltimą, bet ir išgelbėjo ją nuo mirties.

Atvažiavo teikti paslaugų

Iš Zarasų kilusi 24 metų Larisa Ivanova, uostamiestyje, Naikupės gatvėje pažįstamo vyro namuose pagimdžiusi ir, kaip įtariama, nužudžiusi naujagimę bei išmetusi ją į šiukšlių konteinerį, vakar prieš pat darbo pabaigą buvo atvežta į Klaipėdos miesto apylinkės teismą.

Įvertinus visas įvykio aplinkybes bei surinktus įrodymus, jai skirtas suėmimas maksimaliam trijų mėnesių laikui.
Jau ne kartą teista jauna moteris įtariama nužudžiusi bejėgį mažametį savo šeimos narį. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad sveika gimusi mergytė buvo uždusinta.

Baudžiamasis įstatymas už tokį nusikaltimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių metų iki gyvos galvos. Tačiau griežčiausia bausmė paprastai neskiriama.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinti ir tik formaliai ją deklaravusi gimtinėje Zarasuose L.Ivanova nuo pareigūnų neslėpė, kad į Klaipėdą atvažiavo prieš mėnesį pas pažįstamą tolimųjų reisų vairuotoją teikti mokamų paslaugų. Čia ji praleido didžiąsias šventes.

Pagimdė vonioje

Namų neturinti nėščia moteris teigė maniusi, kad iki gimdymo liko maždaug mėnuo. Tačiau kūdikis gimė visiškai išsivystęs ir sveikas, tad neaišku, ar ji nežinojo nėštumo termino, ar taip sukosi nuo kaltinimų.

L.Ivanova neslėpė, kad neketino pati auginti vaiko, ir tikino norėjusi jį palikti gydymo įstaigoje.

Kadangi yra socialiai nedrausta, niekur nedirbo, neturi jokių giminaičių, kūdikio besilaukusi moteris į medikus nesikreipė.

Ji buvo suplanavusi, kad prasidėjus pirmiesiems gimdymo požymiams nueis į kurį nors prekybos centrą. L.Ivanova vylėsi, kad žmonės iškvies greitąją, o medikai jai pagalbą suteiks nemokamai.

Iš tiesų viskas įvyko kitaip. Įtariamoji pasakojo, kad pagimdė vyro, pas kurį buvo apsistojusi, buto vonioje.

Tirs ir psichiatrai

Ji neigia žudžiusi naujagimį, bet pripažįsta, kad negyvą vaikelį išmetė į šiukšlių konteinerį. Iškart po to jauna moteris išvažiavo į Kauną, kur pastaruoju metu gyveno. Pareigūnai ją rado kito vyro kompanijoje.

Gali būti, kad jau šiandien ši įtariamoji bus išgabenta į laisvės atėmimo įstaigos ligoninę, kur bus gydoma nuo gimdymo traumų, moters sveikatos būklė yra prasta.

Ko gero, įtariamąją tirs ir psichiatrai. Medikai turės atsakyti į klausimus, ar L.Ivanova suvokė ir galėjo adekvačiai vertinti savo būseną bei valdyti veiksmus.

Vagiliaudavo iš parduotuvių

Prieš šešerius metus ši moteris susilaukė pirmojo vaiko, bet jis gimė neišnešiotas ir neišgyveno.

"Tai nelaimingai susiklosčiusio jaunos moters gyvenimo pasekmė. Ji neturi jokių socialinių ryšių ne tik Klaipėdoje, bet ir visiškai niekur, – teigė valstybės skirtas L.Ivanovą ginti advokatas Edvardas Staponkus. – Manau, psichologai ir psichiatrai turės atsakyti į daugybę klausimų. Nepamirškime, jog moteris gimdė ekstremaliomis sąlygomis ir būdama įsitikinusi, kad šis procesas turėjo prasidėti tik po mėnesio. Manau, ji buvo ištikta šoko. Visas jos nurodytas aplinkybes pareigūnai turės patikrinti. Ji teigia, kad neplanavo taip atsikratyti vaiko."

Apie nužudyto vaiko tėvą kol kas nekalbama.

L.Ivanova anksčiau buvo triskart teista už vagystes. Du kartus ji įkliuvo vagiliaudama prekybos centre, o trečiąsyk apvogė žmogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Bausme

Kazkokia nevisprote, reikejo skambint 112 ir viskas butu gerai, butu isveze i gimdymo namus, butu ten pagimdziusi ir ten palikusi ta taip nenorima vaikeli, o cia sapalioja - gimdyti prekybos centre. Sodinti ja pagal maximalu termina.

HBH

Is kur ji zino kieno tas vaikas. Iki gyvos galvos ja!

ciocei

O čia to vyro vaikas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS