Gyventojus įbaugino tamsaus gymio prekeiviai peiliais | Diena.lt

GYVENTOJUS ĮBAUGINO TAMSAUS GYMIO PREKEIVIAI PEILIAIS

Uostamiestyje vėl pasirodė tamsaus gymio vyrų kompanija, kuri prie prekybos centrų įkyriai siūlo pigias prekes. Automobilyje prie prekybos centro lūkuriavusi klaipėdietė ne juokais išsigando, kai tamsiaveidis vyras ėmė įkyriai lįsti į automobilio saloną ir primygtinai siūlyti prekes. Nuo nepažįstamų vyrų pavyko apsiginti tik išsitraukus mobilųjį telefoną ir ėmus juos fotografuoti.

Prieš įkyruolius – objektyvas

Incidentas nutiko prie prekybos centro "Senukai".

"Vos tik įsukau į automobilių stovėjimo aikštelę, tuojau pat prisistatė vienas iš vyriškių. Ką reiškia atsakymas "ne" ir akivaizdžiai purtoma galva, šis vyras nesuprato. Jis ėmė lenktis pro pravirą automobilio langą į vidų, vis barbėdamas savąja kalba. Išsitraukiau telefoną ir nufotografavau jį", – pasakojo klaipėdietė.

Vos tik išvydęs, kad yra fotografuojamas, prekeivis nėrė tolyn.

Tačiau istorija tuo nesibaigė. Akimirksniu prisistatė antrasis veikėjas. Jis lygiai tokiu pat metodu vėl bandė įpiršti prekes, tačiau nuo mašinos pasišalino vos tik pakilo vairuotojos ranka su telefonu.

Elgėsi organizuotai

Po poros minučių tarp automobilių pasirodė ir trečiasis prekeivis.

Tiesa, jo rankos buvo tuščios, nes nesinešiojo didokos virtuvinių peilių dėžės. Tačiau pamatęs moterį automobilyje, jis iš karto patraukė artyn.

"Ir šį kartą teko traukti mobilųjį telefoną. Vos tik nuspaudžiau mygtuką, tamsaus gymio veikėjas šoko į šoną ir pasuko kitu keliu. Buvo akivaizdu, kad šioje aikštelėje šie vyrai elgėsi labai organizuotai. Pirmiausia jie puolė šnekinti moteris. Iš prekybos centro vežimėlius su statybinėmis medžiagomis stūmę vidutinio amžiaus vyrai šių prekeivių dėmesio nesulaukė", – pasakojo klaipėdietė.

Moteris neramia širdimi paliko savo automobilį, o grįžusi apžiūrėjo jo padangas, ar kartais nesulaukė nepažįstamųjų keršto.

"Vis dėlto trys juodbruviai veikėjai iš viso dingo iš šios aikštelės. Pagalvojau, kad jei kiekvienas taip pasielgtų, gal jie ir nebedrįstų čia sukiotis", – kalbėjo moteris.

Atiduoda paskutines kelnes

Uostamiesčio policija yra tyrusi ne vieną miestiečio pareiškimą, susijusį su neaiškiais, tamsaus gymio prekeiviais.

"Pranešimų apie tokius prekeivius gavome pavasarį. Buvo nuotykių ir pernai. Tai jie benzininius pjūklus pardavinėja, tai peilius, tai puodus. Kiti džinsų prisipirko, o parėję į namus sužinojo, kad tai tik supakuotos medžiagos skiautės", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintaras Lasickas.

Pareigūnas stebėjosi, kad tokie prekeiviai vis dar atranda lengvatikių ir įsiūlo nekokybiškų dalykų.

"Jei ta prekė tokia pigi, gal turėtų kilti žmogui klausimas, kokiais būdais ji įgyta. Gal ne visai teisėtais? O viešumo tokiais atvejais niekas nenori", – kalbėjo G.Lasickas.

Buvo atvejų, kai, prekeiviams nepavykus nieko įsiūlyti pirkėjui, šie imdavo graudžiai suokti, kad neteko visų santaupų ir neturi pinigų kelionei į namus.

Neva lėšoms benzinui jie puldavo siūlyti net asmeninius daiktus.

"Paskutinis žiedas, paskutinis laikrodis, paskutinė šakutė ir net džinsai nuo kūno. Ir viską atiduoda labai pigiai", – juokėsi G.Lasickas.

Jis aiškino, kad pirkėjui verčiau rinktis legalias prekybos vietas.

"Neieškokime nuotykių", – akcentavo G.Lasickas.

GALERIJA

  • Gyventojus įbaugino tamsaus gymio prekeiviai peiliais
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Arnoldas

Aš prieš smurtą, bet beisbolo lazda parodytų kelią namo:)

Vilniuje

irgi prie Luksio banginio parkinge

tiesiog

snukink kalkit kas sutiksit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS