Į ligoninę dėl kaulų lūžių paguldytas kūdikis | Diena.lt

Į LIGONINĘ DĖL KAULŲ LŪŽIŲ PAGULDYTAS KŪDIKIS

Uostamiesčio pareigūnams teks aiškintis, kokiomis aplinkybėmis penkių mėnesių vaikeliui, augančiam jaunų sutuoktinių šeimoje, lūžo abu raktikauliai ir buvo sumušta galva. Tėvų versija medikų neįtikino.

Antradienį, 12.50 val., Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos ekipažas į ligoninę pristatė penkių mėnesių berniuką. Berniuko tėvai aiškino, kad mažylis nukrito vos prieš 20 minučių ir jie iškart iškvietė greitąją pagalbą. Būtent taip apie sūnaus sužalojimų kilmę pasakojo jo tėvai.

Medikai jam diagnozavo abiejų raktikaulių lūžius, galvos sumušimą, tačiau tokie sužalojimai, traumatologų aiškinimu, negalėjo atsirasti mažyliui nukritus nuo sofos ar iš lovelės. Medikų terminais tariant, sužalojimų pobūdis neatitinka traumos mechanizmo versijos. 

Tokio amžiaus vaiko kaulai tebėra elastingi ir greitai nelūžta, tad gali būti, kad tėvai nesako tikrosios tiesos arba ją slepia.

Uostamiesčio Vaikų ligoninės Traumatologinio skyriaus vadovas Džeraldas Sivickis patikino, kad mažylio gyvybei pavojaus nėra.

Tėvai lydėjo vaikelį į ligoninę, medikai mano, kad jie buvo blaivūs.

„Tokio pobūdžio sužalojimai šiai vaiko amžiaus grupei yra labai reti. Taip, kaip pasakoja tėvai, atsitikti negalėjo. Į klausimus, kodėl jie meluoja, turės atsakyti policija. Ne mūsų darbas yra gilintis, kodėl, kaip ir ką. Mūsų darbas yra apie kilusius įtarimus informuoti pareigūnus, – paaiškino gydytojas D.Sivickis. – Šiuo atveju, tikėtina, kad rimtesnių pasekmių vaiko gyvenime šie sužalojimai neturėtų sukelti. Bet šimtu procentų pasakyti taip ar ne, negalime. Tokie sužalojimai priskiriami nesunkių sužalojimų kategorijai.“

Vaikų sužalojimų dėl suaugusiųjų smurto atvejų statistikos medikai neveda ir tikina, kad tai nėra dažni atvejai, tačiau jų vis tik pasitaiko. Apie smurto atvejų įtarimus policijai pranešę medikai atsako iš policijos apie tyrimo rezultatus negauna. Mažesni vaikai traumų patiria dažniau, nes didesni sugeba nuo jų išsisukti ar pasiginti.

Policija duomenų apie jauną šeimą, kurioje auga berniukas, neturi. Tėvai apibūdinami kaip tvarkingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Žaneta

Jei su nervukais negerai tai ir gimdyt nereikia. Nes reikalinga didelė kantrybė, meilė vaikučiui, bemiegės naktys. Va sėdžiu dabar su lekiuku 23:00. Visi miega, tik ne aš:))

Algys

Sakes vaikeliui,jei nepaims is seimos,tai greit su Matuku susitiks,kaip reikia griuti,kad raktikaulius susilauzytu? Urodu darbas!

Medikai!!

O ka pasakysit kaip klaipedos traumotologas vietoi luzio nustato evingo sarkoma?kaulu audiniu vezi .paduosiu padlas i teisma moraline zala atliginc.vienetai traumotologu daktarai kiti net akiu nepakele diagnoze nustato.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS