Į trasą – 260 km/val. greičiu | Diena.lt

Į TRASĄ – 260 KM/VAL. GREIČIU

Greičio mėgėjų žygdarbiai, kuriais jie didžiuojasi socialiniuose tinkluose, veikiausiai nesulauks policijos dėmesio. Savaitgalį į Rietavo turgų 260 kilometrų per valandą greičiu skriejęs modelio Simonos Kateivaitės draugas Aurimas Buikys tikina, kad baudos jo neišgąsdins.

Viršijo spidometro rodmenis

Vyras šokiruojančia fotonuotrauka pasidalijo socialinio tinklo "Facebook" paskyroje.

Sekmadienį įkėlęs savo BMW spidometro nuotrauką, klaipėdietis sulaukė socialinio tinklo bičiulių nuostabos. Automobilio greičio rodyklė rodė maksimumą – 260 km/val. ribą.

"Bet navigacija tai rodė 270 km/val. Nieko čia įspūdingo, automobilis specialiai paruoštas. Automobilis buvo tobulintas Kaune. Todėl ir dirba variklis visu pajėgumu. Jame sumontuotas benzininis dviejų turbinų variklis. Jis labai lengvai įsibėgėja iki tokio greičio. Gaila, kad spidometras terodo 260 km/val. padalą", – aiškino klaipėdietis A.Buikys.

Padangų prekyba ir automobilių nuoma užsiimantis vyras prisipažino, kad jo mašinos išmetimo sistema taip pat buvo tobulinta.

"Aš tų automobilių per gyvenimą matęs nuo A iki Z. Esu prijaučiantis dideliam greičiui ir galingiems varikliams. Šioje mašinoje variklio galingumas siekia 280 kW, tai yra 380 arklio galių. Tačiau nėra labai jau daug, būna ir daugiau", – aiškino A.Buikys.

Tokio galingumo variklis, pasak vairuotojo, sunaudoja apie 16 litrų benzino šimtui kilometrų.

Paklaustas, ar sekmadieninis jo pavairavimas gali būti įvardijamas kaip rekordinis greitkelyje Klaipėda–Kaunas pasiektas greitis, A.Buikys kuklinosi, aiškindamas, kad už jį yra greitesnių.

"Yra tokių, kurie 300 km/val. greitį pasiekia. Nematau, kad čia toks rekordas", – aiškino A.Buikys.

Antikvaro – į Rietavą

A.Buikys socialiniame tinkle skelbė net nuotraukas, kuriose jis lėkdamas beprotišku greičiu paleidžia iš rankų vairą.

Galima spėti, kad vyras Rietavo link traukė autostrada. Kažkas iš bičiulių stebėjosi, kam reikia tiek spausti akceleratorių, jei kelionės tikslas – vos už trijų dešimčių kilometrų?

Pats A.Buikys tikino nesibaiminantis dėl paviešintos nuotraukos su užfiksuotu 260 km/val. greičiu.

"Įsirenginėjame namą. Labai patinka antikvariniai baldai. Radome šimto metų komodą, kurią puošia baldą gaminusio meistro inicialai. Net turguje galima aptikti tokių baldų, kuriuose sėdėjo grafai ar karaliai", – įsitikinęs A.Buikys.

Nuomos versle – pavojai

A.Buikys tikino, kad lietuviai yra prasti klientai ir jiems jis savo prabangių automobilių nenori nuomoti.

"Jie ne to sluoksnio žmonės, kuriems gali patikėti geras mašinas. Yra buvę, kad sudaužo ar net bando pavogti. Automobilių nuoma – labai rizikingas verslas. Aš tik pradininkas buvau, įkūriau verslą, o dabar jį perleidau Simonai", – pasakojo A.Buikys.

A.Buikio draugė S.Kateivaitė plačiau išgarsėjo šią vasarą ir net imta vadinti šio sezono karščiausia mergina.

S.Kateivaitė žurnalistų dėmesio sulaukė po to, kai seksualių formų merginą pastebėjo Japonijoje vykusio bušido kovų čempionato publika.

Klaipėdietė į rungtynes lydėjo Lietuvos čempioną Teodorą Aukštuolį. Gražuolės paskirtis čempionate buvo nešti Lietuvos vėliavą.

Sužadėtinei perleidęs savo verslą, A.Buikys prisipažino, kad be dėmesio gražuolės nepalieka.

Kai Simona filmavosi šią vasarą pasirodžiusiame naujame grupės "Pikaso" vaizdo klipe, jam teko ieškoti "Mustang" automobilio.

Nuolat be vairuotojo pažymėjimo?

A.Buikys gyrėsi, kad policija keturis kartus jam buvo atėmusi vairuotojo pažymėjimą.

"Ir vis už greitį. Visus galiu nuraminti, kad vairuotojo pažymėjimą šiuo metu turiu. Neaišku, kiek ilgai, bet dar turiu. O atimti jie buvo už greitį. Didžiausias mano rekordas – 214 km/val. policijos užfiksuotas greitis. Tai nutiko kelyje Plungė–Telšiai. Nežinau, kiek ten leistinas greitis, gal 90 km/val. Visą gyvenimą turėjau tik prabangius automobilius. Tada vairavau visureigį "Infinity FX 45" su galingu varikliu", – tikino A.Buikys.

Kitą kartą A.Buikys vairuotojo pažymėjimo neteko dėl nelegalių lenktynių rengimo.

"Prieš porą metų dar tuo užsiiminėjome, rengėme nelegalias lenktynes. Mano draugas taip pat turi automobilį galingu varikliu. Suvažiuodavo jaunimas išbandyti savo mašinų galimybių", – aiškino A.Buikys.

Vyras prisipažino, kad tokios linksmybės jam gerokai patuština kišenes.

"Labai brangu. Teisės vairuoti netekau dar ir po to, kai bėgau nuo policijos. O už tai man grėsė automobilio konfiskacija. Tai man kainavo 7,5 tūkst. litų (2,17 tūkst. eurų). Teko samdyti advokatą ir bylinėtis, paskui dar baudą sumokėti. Tuomet turėjau taip pat prabangų BMW su dviem turbinomis, nenorėjau jo prarasti", – tikino vyras.

Po šio pasivažinėjimo A.Buikys pėsčias vaikščiojo pusę metų. Tačiau ir tai jo nesustabdo.

Kolekcijoje – 40 protokolų

Tai, kad vaikino socialinio tinklo profilio turiniu susidomėjo policijos pareigūnai, A.Buikys net neįtarė. Jis įsitikinęs, kad yra kone nesučiumpamas.

"Aš išmanau įstatymus. Kai tenka keturis kartus pasėdėti teismuose dėl atimto vairuotojo pažymėjimo, susipažįsti. Negali jie manęs nubausti. Nuotrauka nieko nesako – nėra užfiksuotas laikas, nėra užfiksuota data ir kas tiksliai vairavo. Turi būti pažymėta, kokioje vietoje tai užfiksuota. Man buvo surašyta apie 40 protokolų. Pamečiau net skaičių. Prieš dvejus metus dar buvo 36 protokolai", – patikino A.Buikys.

Vairuotojas teigė, kad po metų nuobaudos anuliuojasi ir jis vėl gali laigyti kiek tik tinkamas.

Spaudžia iki 200 km/val.

Paaiškėjo, kad ne tik A.Buikys yra greičio mėgėjas. Jo gražuolė draugė S.Kateivaitė taip pat yra akceleratoriaus aistruolė.

"Ji greičio nebijo. Išsigąsta tik sankryžose, jei automobilis posūkyje ima slysti. Bet šiaip Simona net nesureaguoja, kol aš 300 km/val. greitį pasiekiu", – tikino klaipėdietis.

S.Kateivaitė spaudoje yra minėjusi, kad pati puikiai vairuoja ir net mėgsta lenktynių trasą.

Sykį merginai yra tekę patirti ir nemalonių dalykų – jos vairuojamas kartas apsivertė.

Dar viena avarija S.Kateivaitę ištiko Smalininkų autodrome.

"Ji 260 km/val. greičiu nevažiuoja, bet 200 km/val. lengvai pasiekia. Tačiau tam reikia, kad ją kažkas provokuotų. Visi čia žino mūsų automobilį, pasiveja kas nors ir ima baksnoti mašiną, tada Simona pasiekia poros šimtų kilometrų greitį", – tvirtino A.Buikys.

Baudžia pagal nuotraukas

Socialiniuose tinkluose skleidžiama informacija kartais gali atsirūgti itin rimtai. Pavyzdžiui, aplinkos viceministras Linas Jonauskas seka besiviešinančius brakonierius internete, o jo pavaldiniai sugeba juos nubausti.

Viceministras prisiminė atvejį, kai praėjusios vasaros pabaigoje vienas "drąsuolis" feisbuke paskelbė savo nuotrauką, kurioje buvo užfiksuotas su nardymo įranga, povandeniniu šautuvu ir nelegaliai povandeninės medžioklės metu nušautu šlakiu.

"Mūsų tyrimas užtruko keletą savaičių, o asmens darbovietėje apsilankęs aplinkos apsaugos inspektorius gerokai nustebino brakonierių. Prispirtas neginčijamų įrodymų vyras ne tik prisipažino neteisėtu būdu neteisėtoje vietoje nušovęs neršti plaukiantį šlakį, bet ir sumokėjo įspūdingą baudą. Žala gamtai už neteisėtai sugautą šlakį siekė 630 eurų, tačiau, kadangi veiksmas vyko ichtiologiniame draustinyje, žala trigubinosi, tad su bauda ji siekė beveik 2 tūkst. eurų", – sulaikytą brakonierių prisiminė L.Jonauskas.

Išgirdęs tokią patirtį A.Buikys tikino nesibaiminantis, nes jam esą yra tekę sėkmingai išsisukti nuo nuobaudų.

"Policija fiksavo BMW automobilį, kuris viršijo greitį. Mašina priklauso įmonei, kuriai vadovauja Simona. Policijos pareigūnas pačiai Simonai išrašė baudą. Užteko parašyti elektroninį laišką, ir bauda buvo anuliuota. Policininkas negalėjo bausti Simonos už greičio viršijimą. O kas įrodė, kad vairavo ji? Ji galėjo būti bausta tik už duomenų nepateikimą. Įmonei priklauso 11 automobilių. Tik tuomet gyvenime supranti, kad policijos pareigūnas nėra Dievas. Aš nepasiutęs, aš tiesiog žinau savo teises", – savo teisumu įsitikinęs A.Buikys.

Vaizdo medžiaga – įrodymas

Laikinai Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininko pareigas einantis Mindaugas Džermeika tikino, kad nuotrauka socialiniame tinkle nėra rimtas įrodymas.

"Bet jei vis dėlto yra užfiksuotas laikas, vieta ir galima nustatyti pažeidėją, tokiu atveju galima patraukti asmenį administracinėn atsakomybėn. Geriausia, jog atsirastų dar ir liudininkas, kuris patvirtintų, kad šis vairuotojas tikrai lėkė štai tokiu greičiu. Kitu atveju sudėtinga nustatyti pažeidimą. Reikia nustatyti tikslią pažeidimo padarymo vietą. Jei neįrodysime ir neturėsime tikslių duomenų, teismas visas abejones traktuos pažeidėjo naudai", – aiškino M.Džermeika.

Tačiau socialiniame tinkle paviešintas vaizdo įrašas, darytas net ir vaizdo registratoriumi, policijai puikiai tinka.

Paklaustas, kokios baudos galėtų būti vertas A.Buikys, autostrada lėkęs 260 km/val. greičiu, M.Džermeika patikino, kad vairuotojo lauktų apie 300 eurų bauda.

"Viršijus leistiną greitį 50-ia kilometrų per valandą, tikėtina, kad teismas teisę vairuoti atimtų trims mėnesiams", – perspėjo pareigūnas.

Įgeidžiai glumina

Ši auksinė porelė internete sulaukė skaitytojų nuostabos, kai pernai pasirodė jų abiejų nuotrauka šalia juodos spalvos BMW automobilio neįprastais valstybiniais numeriais.

Poilsiautojams vasarą į akis krito po pajūrį važinėjantis prabangus BMW kabrioletas, kurio valstybinių numerių vietoje puikavosi inicialai "PI5K NX".

Nuotraukoje S.Kateivaitė buvo įsiamžinusi su kirviu rankoje.

GALERIJA

  • Greitis: galingiems automobilių varikliams neatsispiriantis A.Buikys yra surinkęs 40-ies policijos protokolų kolekciją.
  • Į trasą – 260 km/val. greičiu
  • Į trasą – 260 km/val. greičiu
Rašyti komentarą
Komentarai (110)

brrrrrrrr

nesutvarko policija sutvarkys gyvenimas dar ilgai gyvena taip skrajodamas apsiverksi grazuole bet sis nueis bus kitas

Surask

Dalbajobas.zinau as ji ir esu dirbes pas jy galeciau daug ka papasakot

Artūras

Galėjo ir nebesustoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS