Įamžino vagiant: ilgapirščiai Klaipėdos rajone tipeno ant pirštų galų (vaizdo įrašas) | Diena.lt

ĮAMŽINO VAGIANT: ILGAPIRŠČIAI KLAIPĖDOS RAJONE TIPENO ANT PIRŠTŲ GALŲ (VAIZDO ĮRAŠAS)

Per porą naktų vagys apšvarino kelis namus. Išvakarėse iš vienos sodybos nugvelbę kepsninę, jau kitą naktį kitame kieme ilgapirščiai išnešė vejapjovę. Tačiau ir tuo įsibrovėliai nepasitenkino.

Įamžino vagiant

Pirmoji vagystė fiksuota prie pat Klaipėdos esančiuose Dargužiuose antradienio naktį.

Iš aptverto tvora kiemo dingo kepsninė „Komado Club“ kurios vertė apie 860 eurų. Taip pat iš neužrakinto automobilio, stovinčio kieme, dingo 15 eurų. Namo savininkas žalą įvertino 875 eurais.

Trečiadienio naktį veikiausiai tie patys du vyrai jau buvo nufilmuoti kitame kieme, vagiantys vejapjovę.

Vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo du vyrus, pusę keturių ryto slampinėjančius namo prieangyje.

„Ten yra nerakinama stoginė, primontuota prie namo. Joje laikome baldus, vejapjovę, kitus rakandus. Kaip jie turėjo ant pirštų galų vaikščioti, kad aš net negirdėjau. Svarbiausia – pirmame aukšte degė šviesa, aš ją pamiršau išjungti. Net tai jų neišgąsdino. Trylika metų čia gyvename, nėra to buvę“, – stebėjosi Tadas Vilkas.

Mano nuostoliai – tik saldainių popierėlis,va, pas kaimyną tai tikrai vagys pasidarbavo.

Žinomas klaipėdietis spėja, kad vagys iš anksto buvo apsižiūrėję, kas kokiame kieme yra.

„Iš vaizdo įrašų matyti, kad pas vienus, antrus kaimynus būta, o pas trečią iš kiemo traktoriuką išvarė. Brangus dalykas, skirtas žolei pjauti. Bet tai ruoštis reikėjo, kažkokią rampą reikėjo montuoti, kažkaip tą traktorių į kokią nors priekabą įstumti reikėjo. Mano nuostoliai, tik saldainių popierėlis, va, pas kaimyną tai tikrai vagys pasidarbavo. Ne vieną tūkstantį eurų toks traktoriukas kainuoja“, – patikino T.Vilkas.

Išvakarėse – pranašinga šneka

„Pirmiausia, kai paskambino kaimynas, klausdamas, ką užfiksavo mano namo vaizdo kameros, net nežinojau, kad vagių būta. Tik tuomet nuėjau apsižiūrėti. Žiūriu, nėra vejapjovės“, – pasakojo T.Vilkas.

O vagystės išvakarėse T.Vilkas sulaukė mamos skambučio, kuri paklausė, ar ne iš jo kiemo dingo kepsninė, apie kurią policija buvo pranešusi.

„Manoji stovi kelerius metus neužkurta. Dar pašnekėjome, kad vagys siaučia. Mama pajuokavo, kad kieme turi sugedusią kinų gamintą vejapjovę. Sako, gal išstumti į lauką, vagys pavogs ir nereikės rūpintis, kur ją dėti. Aš jai atsakiau, kad dar reikėtų sumontuoti GPS siųstuvą, dar ir vagis sugausime. Prisišnekėjome. Kitą naktį pas mane vejapjovė ir dingo“, – pasakojo T.Vilkas.

Vagis – su atšvaitais

Matyti, kad vagišiai aplink namą neslampinėjo, nuėjo iškart ten, kuri galėjo rasti sau naudos.

„Gal ir patys kalti, atsipalaidavę gyvenome. Reikia viską slėpti, saugoti. Veidus jie dengė kaukėmis. Bet vienas vagišių tai kelia juoką, atėjo vogti su pirštinėmis, kurios atspindi šviesą. Tokį veikėją ir gatvėje atpažinsi“, – pastebėjo T.Vilkas.

Jis pareiškime įvardijo patyręs 700 eurų žalą.

„Gerai pasielgė Kalotės gyventojai, sugalvoję įsirengti kameras visame perimetre. Pavyzdys, kaip reikėtų daryti. Bendruomenė statosi stulpus ir kameras ant jų. Labai veiksmingas dalykas, automobilių numerius fiksuoti gali, svetimus išsiaiškinti“, – svarstė T.Vilkas.

Atlieka tyrimą

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis patikino, kad pareigūnai Dargužiuose siautėjančių vagių dabar intensyviai ieško.

„Tai jau yra sistemiškumas. Veikiausiai buvo ruoštasi, veikėjai buvo su transportu, juk traktorių išsivarius keliu nevažiuosi be raktelių. Bet ir žmonės patys turėtų pasaugoti savo daiktus. Kepsninė visai jau atvirai buvo laikoma. Reikėtų prižiūrėti savo turtą“, – pastebėjo R.Stasiulis.

GALERIJA

  • Įamžino vagiant: ilgapirščiai Klaipėdos rajone tipeno ant pirštų galų <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Įamžino vagiant: ilgapirščiai Klaipėdos rajone tipeno ant pirštų galų <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Įamžino vagiant: ilgapirščiai Klaipėdos rajone tipeno ant pirštų galų <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Įdomu, kuo man baigtųsi, jei paleidęs porą šūvių į orą, suguldyčiau juos ar kokią koją vienam peršaučiau ? Manau, kalėjimo tikrai neišvengčiau. Čia ne Amerika, čia dvasios baudžiauninkėlių ir vagių valdžios žemė. Vagims visos teisės ir nemokami advokatai. Todėl gal geriau turėti piktą šunį.Jo nenuteis, į kalėjimą nepasodins...

Judėjimas

Iš judesių atrodo, kad labai jauni, gal dar nepilnamečiai. Iš pradžių įsitikino, kad daiktas ne lūžena ir išsinešė.

Klaipėda

Jeigu būtų toks įstatyma, kad bent kokių daiktų (naujų-senų)negalima pirkti be dokumentų ,tai vagims neliktu jokio noro vogti.Policija turėtu daryti reidus ir tikrinti traktoriukų,valčių variklių,vėjapjovių ir t.t... įsigijimo dokumentus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS