Ikiteisminis tyrimas dėl taršos Salantuose nutrauktas mirus kaltininkui | Diena.lt

IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL TARŠOS SALANTUOSE NUTRAUKTAS MIRUS KALTININKUI

Ikiteisminis tyrimas dėl didžiulės taršos Kretingos rajone esančiuose Salantuose nutrauktas mirus kaltininkui, taip pat praėjusią savaitę atšaukta savivaldybės lygio ekstremalioji situacija.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Viktorija Raštutytė informavo BNS, kad sprendimas nutraukti tyrimą mirus kaltininkui priimtas rugpjūčio 12 dieną.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius teigė, kad sklypo, kuriame rastas taršos šaltinis, savininkas miręs jau keletą metų.

„Jau keletą metų kaip jis miręs. Tame sklype niekas negyvena, ten kažkaip net paveldėtojų nėra, įdomi ten situacija“, – BNS sakė savivaldybės vadovas.

Teršalai į tvenkinius netoli Salanto upės išsiliejo šių metų kovo pradžioje.

Iš pradžių taršos šaltinis buvo nežinomas – buvo nagrinėti inžinerinių tinklų brėžiniai, kilnoti šulinių dangčiai, atlikta tinklų apžiūra, vėliau nustatyta, kad teršalai galėjo tekėti iš privačioje sodyboje užkastų talpų.

Ieškant taršos šaltinio, pareigūnai pusketvirto aro plote iškasė 77 talpas su 28 tūkst. 750 litrų naftos produktų, taip pat 20 talpų su metalinėmis detalėmis, 48 akumuliatorius.

Tuo metu nuo miestelio tvenkinių nusiurbta beveik 150 kubinių metų naftos produktais užteršto skysčio.

Kretingos rajono mero Antano Kalniaus teigimu, savivaldybė įvairiems taršos likvidavimo darbams išleido apie 128 tūkst. eurų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Sovietų diversantas saugojo slaptą sandėlį karo atvejui .Gaila, numirė...

Praeivis

ir kam reikejo išpusti ši burbula

ezys

>>>Isvada. Kas jus moke isvadas daryti? :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS