Interneto sukčiai vėl atakuoja gyventojus | Diena.lt

INTERNETO SUKČIAI VĖL ATAKUOJA GYVENTOJUS

Bankų klientus vėl puola sukčiai. Neįgudę elektroninės bankininkystės naudotojai gali neatkreipti dėmesio, kad banko tinklalapyje pasirodantys tekstai parašyti laužyta lietuvių kalba.

Internete vėl plinta pranešimai, kuriais virtualūs draugai įspėja vieni kitus nepakliūti ant sukčių meškerės. Jeigu "Swedbank" klientai pamato pranešimą, raginantį kaip galima greičiau paspausti nuorodą, galima tikėtis didelių nemalonumų.

Sukčiai yra atkūrę tikro banko tinklalapio vaizdą ir aktyvavę nuorodą, kurią jie aktyviai prašo spausti, tačiau žinovai primygtinai pataria jokiu būdu to nedaryti.
"Swedbank" atstovas spaudai Saulius Abraškevičius teigė, kad tai – klasikinis sukčiavimo internete atvejis.

"Gyventojus įspėjame, kad tokio turinio ir formos laiškų bankas savo klientams niekada nesiunčia. Todėl perspėjame neaktyvuoti jokių prisegtų dokumentų ar nuorodų, nes taip gali būti platinamas virusas. Jis gali padaryti nemažai žalos jūsų kompiuteriui, naudojamai programinei įrangai ar nuskaityti jūsų duomenis, – įspėjo banko atstovas. – Gavus tokią žinutę, ją reikėtų nedelsiant ištrinti, o siekiant apsisaugoti nuo kenkėjiškų programų patariame naudoti antivirusines programas, kurias reikėtų nuolat atnaujinti."

Banko darbuotojai pataria kilus bet kokiems su sukčiavimu susijusiems klausimams ar įtarimams, kad patys to nenorėdami žmonės atskleidė savo asmeninius interneto banko prieigos duomenis, nedelsiant susisiekti su banko atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)

Tik visiškas lepšiukas gali ant tokio "raiškiai" ir "taisyklingai" parašyto pranešimo užkibt :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS