Įsijautusiems koronaviruso neigėjams – baudos: mėgino skrieti prieš eismą | Diena.lt

ĮSIJAUTUSIEMS KORONAVIRUSO NEIGĖJAMS – BAUDOS: MĖGINO SKRIETI PRIEŠ EISMĄ

COVID-19 virusą neigiančių žmonių grupelė ne tik kėlė sumaištį prie Plungės ir Klaipėdos ligoninių, bet ir mėgino kortežu skrieti prieš eismą Palangos gatvėmis. Visų šių sumaišties kėlėjų laukia dosniai išdalytos baudos.

Stebi policija

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius tikino, jog tokio pobūdžio akcijos kelia labai didelį susirūpinimą teisėsaugai.

"Šiuo metu renkame medžiagą ir bandysime įvertinti, kokia galėtų būti atsakomybė – ar baudžiamojo proceso, ar administracinio proceso tvarka. Įvykiai užfiksuoti. Tokie dalykai, kaip medikų darbo trikdymas, veržimasis į gydymo įstaigas, nebus toleruojami. Visa tai yra sumaišties kėlimas, o tokiu metu tai tikrai nėra priimtina. Šiuos procesus policija stebi, fiksuoja.  Jei asmenys pažeidžia nustatytas tvarkas, jie bus traukiami atsakomybėn", – akcentavo R. Vaitkevičius.

Jie per "plytą" važiavo.

Vienu metu tą pačią dieną grupė tų pačių asmenų įtariami blaškęsi po tris miestus – Klaipėdą, Palangą ir Plungę.

Uostamiestyje keli vyrai ir moterys mėgino brautis į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Atvykėliai kėlė sumaištį, reiškė pretenzijas, reikalavo informacijos, kiek tuo metu ligoninėje gydoma koronavirusu sergančių asmenų. Net mėginta patekti į ligoninės vieną skyrių, kur pašaliniams įeiti yra draudžiama.

Dūmė per "plytą"

Palangoje 8–9 automobilių kortežas važinėjo po miestą. Esą kurorto gyventojai išgirdo, jog šios kompanijos nariai platino prieštaringą informaciją apie COVID-19 susirgimus, neigdami koronavirusą.

Paaiškėjo, jog jokiems mitingams ar susibūrimams savivaldybės leidimo nebuvo prašyta.

Tiesiog automobilių vilkstinė važinėjo įvairiomis miesto gatvėmis, o Vytauto gatve net patraukė prieš eismą.

"Pradėjome dvi teisenas – vieną dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Jie per "plytą" važiavo. Visos šios kolonos automobilių savininkams išsiųsti protokolai. Vytauto gatvėje yra vienpusis eismas, bet vyksta kelio remonto darbai. Jie turėjo pasukti apylanka, bet apsisuko ir išvažiavo prieš eismą. Mes tai ir įvertinome", – tikino Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas.

Už tai pažeidėjams gresia nuo 60 iki 90 eurų bauda, bet jei vairuotojas nėra anksčiau baustas, jam gali būti skirta pusė minimalios baudos.

Policija kol kas vertina medžiagą ir sprendžia, ar besiblaškiusi antivirusininkų grupelė gali sulaukti sankcijų dėl nesankcionuoto mitingo.

Gavo 250 eurų baudas

Plungės policijos komisariate tos pačios kompanijos nariams taip pat surašyti protokolai.

Čia baudų sulaukė pusamžis vyras ir dvi bendramintės moteriškės už tai, kad viešoje vietoje nedėvėjo kaukės.

"Vyriškiui teks atsakyti ir už policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą. Dėl to teismas priims sprendimą. Policiją tą kartą iškvietė Plungės ligoninės personalas. Vyriškiui, jo žmonai ir dar vienai aktyviai jų draugei surašyti protokolai ir paskirtos 250 eurų baudos už kaukių nedėvėjimą", – tvirtino Plungės policijos komisariato vadovas Gintautas Pocevičius.

Algirdas Budginas / Redakcijos archyvo nuotr.

Kol kas policijos pareigūnai daugiau nepastebėjo antivirusinių idėjų užvaldytų asmenų iniciatyvų.

Tačiau policija tikina, jog socialiniuose tinkluose skleidžiama informacija yra stebima. Visokie raginimai burtis ar imtis konkrečių veiksmų iš karto patraukia pareigūnų dėmesį.

"Tokie telkimaisi kelia nerimą. Juk tai rizikavimas savo ir kitų gyvybėmis. Kiek supratau, informacijos rinkimas ir veržimasis į ligoninių vidų byloja, jog jie abejoja viešai teikiama informacija. Tai skleidžia sumaištį. Ir nėra aišku, ar jie patys klysta, ar yra inspiruoti", – garsiai svarstė G. Pocevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Tie atsilupeliai nori isitikinti koronoviruso realumu?

Lyg mazi vaikai kokie, norintys nusikresti elektra. Tegul pasavanoriauja seneliu namuose arba tose paciose ligoninese (be apsaugos priemoniu, jei taip maga) - tiesioginis priejimas prie koronoviruso garantuotas, visa kita priklausys nuo pasigauto viruso kiekio ir atsilupeliu imunines sistemos.

Kovidiotus reikia bausti tik per pinigines!

tegul dar dziaugisi, kad cia ne Prancuzija ar Ispanija, kur baudos bekaukiams ir karantino pazeidejams yra tukstantines.

Kaunietis

Debiliukai nesupranta, kad ne tik jie turi teises, bet ir dauguma protingų, kurie turi teisę nebūti užkrėsti nuo protelio neturinčių personų. Gal bent kiek pamokys nors baudos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS