Išteisintas nužudymu kaltintas vilkiko vairuotojas | Diena.lt

IŠTEISINTAS NUŽUDYMU KALTINTAS VILKIKO VAIRUOTOJAS

Klaipėdos apygardos teismas ukrainietį Ihor Kraplyna, kaltintą žmogžudyste, paskelbė nekaltu. Vyras tikino neatsigręždamas skubėsiąs iš Lietuvos. Tačiau šis sprendimas nėra visų jo bėdų pabaiga.

2017 m. vėlų liepos 22-osios vakarą kažkas mirtinai subadė 68-erių Gobergiškės kaimo gyventoją Joną Žvinklį. Dvejus metus šiuo nusikaltimu buvo įtariamas ir kaltinamas 38-erių vairuotojas iš Ukrainos, tuo metu dirbęs įmonėje „Vlantana“.

Teismo manymu, ukrainiečio kaltę grindžiančių ir abejonių nekeliančių įrodymų nesurinkta.

Tyręs įvykio aplinkybes, lyginęs kaltinamojo ir liudytojų parodymus, analizavęs specialistų išvadas, pokalbių ir vaizdo įrašus bei įvertinęs byloje surinktų įrodymų visumą, teismas negalėjo padaryti kategoriškos išvados, jog šio asmens rankų pėdsakai įvykio vietoje palikti nužudymo dieną.

Bylos nagrinėjimo metu nebuvo paneigta kaltinamojo versija, kad ieškodamas išsinuomoti kambarį, jis galėjo užeiti į nužudytojo namą anksčiau, gerokai prieš nužudymą.

Prielaidomis kaltės grįsti negalima, todėl I.Kraplyna buvo išteisintas.

Po šio sprendimo paskelbimo ukrainietis tikino kaip galima greičiau išvažiuosiąs iš Lietuvos ir neleisiąs čia kojos kelti savo šeimos nariams. Dvejus metus jis negalėjęs dirbti nei kreiptis į medikus, jį išlaikiusi žmona.

Išteisintojo sutuoktinė tikino visą laiką tikėjusi, kad jos vyras nenužudė žmogaus. Kitaip ji nebūtų atvykusi į Lietuvą ir nebūtų jo išlaikiusi finansiškai bei palaikiusi moraliai.

Nužudytojo sesuo tikino mananti, kad ukrainiečiui pavyko išsisukti nuo bausmės nepagrįstai.

„Mano galva, brolis buvo namie girtas, ko gero, buvo palikęs neužrakintas duris. Tas vyras kažko atėjo, brolis jį greičiausiai varė lauk. Taip kivirčo metu ir jaunesnis ir stipresnis vyras jį nužudė. Kitokios įvykių eigos neįsivaizduoju. Mano brolis net kaimynų į namus neįsileisdavo“, - įsitikinusi nužudytojo sesuo.

Kad ir kokie būtų I.Kraplynos norai, išvykti iš Lietuvos jis galės tik tada, kai nuosprendis įsiteisės. Kaltinimą palaikęs prokuroras Arūnas Saunorius neabejodamas teigė, kad teismo nuosprendį apskųs. Kol byla bus išnagrinėta aukštesnės instancijos teisme, dokumentų išteisintas vyras neatgaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cv

taigi rasti haholo pirštų antspaudai nužudytojo namuose, tai kokių dar įrodymų reikia, gaidžiai jūs prokurorai ble

Boria

Baisu, jei nuteisia nekalta zmogu. Bet dar baisiau, jei zudikui pavyksta issisukti nuo bausmes. Todel reikia laukti bylos pabaigos, manau ne del graziu akiu jam mesti itarimai.

Ziauru

Ziauru, nuteisti nekalta zmogu, kaip jam jaustis , zodziu teisininku darbas baisingas.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS