Įžūlios vagystės iš degalinių: prisipylė pilnus bakus dyzelino ir nurūko | Diena.lt

ĮŽŪLIOS VAGYSTĖS IŠ DEGALINIŲ: PRISIPYLĖ PILNUS BAKUS DYZELINO IR NURŪKO

Prie Klaipėdos esančiose degalinėse siautėja degalų vagišiai. Vieną tokį moteriškomis šlepetėmis avintį veikėją įamžino apsaugos kameros. Jaunuolis, į plastiko bakus įsipylęs 87 litrus dyzelino, ramiausiai sėdo į BMW ir nurūko.

Prieš kameras – be baimės

Palangos plente esančioje degalinėje vyras elgėsi lyg niekur nieko. Vagišius puikiai žinojo, kad jo nepagaus, nes prie savo seno BMW vyras lipnia juodos spalvos juosta buvo prisiklijavęs svetimus valstybinius numerius.

"Šio automobilio vairuotojas pylėsi dyzelino. Atvyko į degalinę penktadienį, 15 val. 42 min. Jis užtruko kelias minutes. Prisipylė pilnus bakus dyzelino ir išvažiavo. O ką aš galėjau tą sekundę padaryti? Jei žmogus pila degalus į bakus, jo juk pribėgęs neapkaltinsi, kad jis vagis. Dabar vasara, daug kas visokius degalus pila į kanistrus, maža kam žmonėms prireikia tokio kiekio", – pasakojo degalinės "Garnys" darbuotoja Aušra.

Užfiksuota situacija jau po kelių minučių buvo paviešinta socialiniame tinkle.

"Netoli mūsų degalinės nuolat budi policija. Vylėmės, kad pamatys mūsų pranešimą feisbuke, gal užfiksuos, praneš. Bet panašu, kad niekam nerūpi šios vagystės", – nusivylusi kalbėjo moteris.

Vaizdo įraše matyti, kaip iš praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį pagaminto BMW automobilio išlipa vaikinas.

Vairuotojas dėvėjo kepurėlę su "Adidas" ženklu. Socialiniame tinkle internautai leipo juokais dėl šio jaunuolio apavo – vairuotojas mūvėjo oranžines kojines, o avėjo moteriškas baltas šlepetes.

Prie kasos nepasirodė

BMW sustojus, vairuotojas pirmiausia atsidarė bagažinę ir atsuko joje stovėjusių plastiko bakų kamščius. Taip pasiruošęs vairuotojas ėmė pilti degalus.

"Prisipylė dyzelino už 143 eurus. Tuo metu degalinėje buvo daugybė žmonių. Juk degalinės operatorius nestovi šalia. Sureagavome tik tada, kai praėjo minutė ar dvi, juk niekas prie kasos nepriėjo. Tada jau puolėme prie kamerų", – pasakojo darbuotoja.

Dar tą patį penktadienio vakarą moteris parašė pareiškimą policijai.

"Telefonu susisiekė Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnė, kuri patikino, kad vaizdo įraše užfiksuoti valstybiniai numeriai yra vogti. Patikinta, kad policija nieko negali padėti. Tai kam jiems šūkis – "Saugoti, ginti, padėti". Tegul išbraukia žodį padėti", – piktinosi degalinės darbuotoja.

 

 

Nuostoliai – iš darbuotojų

Darbuotojai atspausdino vaikino nuotrauką, užfiksuotą vaizdo įraše, ir pakabino ant degalinės durų.

"Iš karto sulaukėme kliento pastebėjimo, kad šio piliečio veidą jam jau teko matyti ant kitos degalinės durų. Ten taip pat, matyt, įvykdyta vagystė. Ir ten išvažiuota nesusimokėjus", – pasakojo moteris.

Tą dieną degalinėje dirbusi pamaina turės atlyginti bendrovei padarytą žalą.

"Yra kaip yra. Savininkas pasakė, kad šis vagis nėra jam giminė ar draugas, kodėl jis turi dovanoti? Turėsime visi susidėti ir sumokėti 143 eurus", – apgailestavo darbuotoja.

Nerealu būtų, kad degalinėse būtų pakeista apmokėjimo tvarka. Pirma tegul susimoka, tada tik pila.

Pranešimai apie vagystes

Klaipėdos rajono policijos komisariato vadovas Ramūnas Stasiulis tikino, kad per pastarąsias savaites fiksuotos kelios vagystės iš degalinių.

"Nežinome, ar tai tie patys asmenys. Neturiu duomenų ir apie vogtus numerius", – tikino R.Stasiulis.

Komisariato vadovas spėjo, kad tokių vagysčių dar gali daugėti.

"Taip, kainų šuolis gali būti viena priežasčių. Bet vagysčių iš degalinių turime ne vieną ir tikrai ne pirmus metus fiksuojame", – paaiškino R.Stasiulis.

Panašu, kad vagišiai įsisuko į tas degalines, kurios yra šalia magistralės.

"Mieste daugiau žmonių, gal ir daugiau kas dėmesį atkreiptų, kameros visur. O čia tik iššoka į magistralę ir galvoja, kad pabėgs nesučiupti. Jei paaiškės, kad tai to paties asmens darbas, vertės sujungti bylas", – svarstė pareigūnas.

R.Stasiulis patarė, kad degalinių darbuotojai turėtų sustiprinti apsaugą.

"Gal papildomus ženklus sudėti dėl kamerų? Gal darbuotoją degalinės aikštelėje pastatyti? Juk būdavo tokie darbuotojai, kurie klientams įpildavo degalų. Gal tai sudrausmintų. Nerealu būtų, kad degalinėse būtų pakeista apmokėjimo tvarka. Pirma tegul susimoka, tada tik pila. Tai tikrai pagelbėtų", – patarė R.Stasiulis.

Ramūnas Stasiulis. Policijos nuotr.

Per dieną – dvi vagystės?

Pasirodo, degalų vagys dangstosi ne tik vogtais numeriais, bet ir kitų užsienio šalių valstybiniais numeriais.

"Buvo atvejis, kai degalų prisipylęs išvažiavo Estijoje registruotas automobilis. Skambinau tiek į mūsų policiją, kuri pasakė, kad nieko negali padaryti, tiek į Estiją. Tik tuomet, kai ėmiausi spaudimo, sulaukiau atsako. Paaiškėjo, kad degalus vogė Lietuvos pilietis, vairuojantis Estijoje registruotą mašiną", – pasakojo degalinės darbuotoja Aušra.

Vakar paaiškėjo, kad tas pats vagišius penktadienį lygiai taip pat pasielgė kitoje degalinėje.

"Tas pats vagis apsilankė "Emsi" degalinėje Kalotės kaime. Trys minutės po 8 val. ryto tas pats automobilis, prie kurio vairo sėdėjo šis asmuo, įsuko į degalinę. Vairuotojas prisipylė degalų už 140 eurų ir išvažiavo. Tai gal jis nepakaltinamas? Jei baudžiamoji byla keliama tik padarius 150 eurų žalą, gali važinėti laisvai ir vogti, taip išeina?" – piktinosi degalinės darbuotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Žurnaliugos neadekvatūs.

Degalinės operatorius, darbinamas, kaip operatorius, ne kaip apsaugos darbuotojas. Nearišinėkite nesamonių, neklaidinkite žmonių. Beabejo, tai daroma tyčia.

As

O kodėl ponas kolonėlės savininkas, neapsidraudes nuo vagysčių, o tik nuo darbuotojų atskaito

ogo

Geras policijos vado patarimas – gal daugiau kamerų o gal papildoma darbuotoja pastatykite – tikras natūralus policijos atsakymas - kurio esme - mes ne prie ko ir i mus nesikreipkite jus patys savo saugumu turite rūpintis. Prieš daugeli metu panašus pasisakymai iš policijos būdavo labai dažni. Augesni žmones labai gerai prisimena tuos laikus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS