Joninių apsvaigimas atsirūgo nuosprendžiu | Diena.lt

JONINIŲ APSVAIGIMAS ATSIRŪGO NUOSPRENDŽIU

Jauno vyro noras pasipuikuoti prieš draugę ir jaunesnius brolius baigėsi Klaipėdos teisme. Vaikinas nuteistas už narkotinių medžiagų įgijimą ir platinimą nepilnamečiams. Nagrinėjant bylą buvo apklausiami nepilnamečiai asmenys, todėl vyko uždari teismo posėdžiai.

Ši istorija gali tapti pamoka ne tik norintiems išbandyti neteisėtus svaiginimosi būdus jaunuoliams, bet ir jų tėvams.

Byloje minimi įvykiai vystėsi šiemet, po Joninių Šilalės rajone ir Klaipėdoje.

Ilgiausios dienos šventės vakarą vienos 17-metės mama pamatė dukrą apsvaigusią. Mergaitės būklė jai sukėlė abejonių, kadangi dukra nenorėjo pasisakyti, kur ir kuo svaiginosi. Mama nuvežė ją į ligoninę ir paprašė atlikti tyrimą.

Tada ir paaiškėjo, kad nepilnametė ragavo ne tik alkoholinių gėrimų, bet ir išbandė kanapių sukeliamą kvaitulį. Tada paauglė nebeslėpė, kad ją pavaišino 20-metis draugas.

Šis vaikinas (jo pavardė neatskleidžiama saugant nepilnamečių giminaičių asmens duomenis) šalia daugiabučio namo, kuriame gyveno su mama, ūkiniame pastate turėjo įsirengęs kambarį. Jame neretai nakvodavo ir leisdavo laisvalaikį.

Prieš šventę 20-metis lankėsi uostamiestyje ir automobilių aikštelėje prie vieno prekybos centro iš nepažįstamo asmens nusipirko penkis gramus džiovintų kanapių. Pareigūnams vėliau jis prisipažino už šį kiekį sumokėjęs 50 eurų.

Joninių vakarą jaunuolis į savo buveinę pasikvietė draugų, savo brolius, du jų dar nepilnamečiai, ir draugę. Šventės proga vaišino juos alkoholiniais gėrimais. Po kiek laiko pasiūlė pasivaišinti „žole“. Atsisakiusiųjų šio malonumo kompanijoje neatsirado.

Šeimininkas paleido ratu suktinę, paskui kompanija traukė dūmą iš „skliankės“ – prietaiso, padaryto iš nupjauto plastikinio butelio.

Kai svečiai išsiskirstė, 20-metis užmigo. Ryte pabudęs dar išgėrė alkoholio ir tada į jo „poilsio“ kambarį užgriuvo policininkai.

Tai buvo iš Klaipėdos atvažiavę pareigūnai. Po vaikino lova jie rado svarstykles su kanapių pėdsakais ir džiovintų kanapių. Byloje įvardintas tikslus jų kiekis – 2,296 gramo.

Kas įtariamajam pardavė kanapes, pareigūnams nustatyti nepavyko.

Teismo nuosprendžiu šilališkiui skirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė, vienerius metus jis privalės dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Visą bausmės atlikimo laikotarpį jam draudžiama vartoti psichiką veikiančias medžiagas ir lankytis vietose, kur tokios medžiagos vartojamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Antanas

Galėtų tuo pačiu pareigūnai įvardinti kiek tonų (tonų blin) kokso sulaikyta šiemet uoste ir kiek yra ir bus nuteista

SUSIJUSIOS NAUJIENOS