Kas Klaipėdoje nuodija šunis? | Diena.lt

KAS KLAIPĖDOJE NUODIJA ŠUNIS?

Po pasivaikščiojimo Sportininkų gatvėje ūmai apsinuodijo šuo. Klaipėdiečiai svarsto, ar tai sutapimas, nes daugiabučio namo kieme jau nematyti ir laukinių kačių.

Mėto ir vištų kaulus

Gyventojų teigimu, toks nutikimas – ne pirmas. Daugiabučių namų kiemuose tenka matyti lyg tyčia primėtytų vištų kaulų, jais šuo gali prasidurti žarnyną.

Šeimininkai baiminasi, kad taip nenutiktų jų mylimiems augintiniams, tad turi būti itin atsargūs ir savo šunis vedžioti tik su pavadėliu, dar geriau – ir su antsnukiu.

Anot specialistų, gyvūno nuodijimas – žiaurus elgesys su gyvūnu, tad asmuo baudžiamas pagal Baudžiamojo kodekso 310 straipsnio pirmąją dalį. Joje nurodyta, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio 16-ąją dalį skelbiama, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 900 iki 3,2 tūkst. eurų.

Pranešimų gauna

"Gyvūnų laikymo Klaipėdos savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos aprašas numato, kad draudžiama gyvūnams pasiekiamose vietose sąmoningai padėti ar kitaip pateikti nuodų arba jais apdoroto maisto, pašaro (lesalo) ar skysčių. Apie tokį atvejį reikėtų informuoti savivaldybės administraciją arba policiją", – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Pasak Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, pranešimų apie galimą žiaurų elgesį su gyvūnais gaunama, tačiau jie nėra dažni.

"Pranešimų būna įvairių – apie galimus nuodijimo, smurtinio sužalojimo atvejus, netinkamas laikymo sąlygas ar rastus jau negyvus gyvūnus su, kaip įtariama, smurto žymėmis. Kiekvienu atveju yra tikslinamos aplinkybės, sužalojimų pobūdis, žūties priežastis ir kt., nustatomi galimi įtariamieji. Įvertinę surinktus duomenis, pareigūnai sprendžia dėl atsakomybės – už grubius gyvūnų gerovės pažeidimus gali grėsti baudžiamoji arba administracinė atsakomybė", – sakė A. Kažukauskienė.

"Pranešimų būna įvairių", – sakė Asta Kažukauskienė.

Ikiteisminių tyrimų yra

Klaipėdos apskrities VPK Informacijos analizės skyriaus pareigūnų duomenimis, dėl žiauraus elgesio su gyvūnais Klaipėdos apskrityje nuo šių metų sausio 1-osios iki gruodžio 1-osios pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Klaipėdoje tokio pobūdžio ikiteisminių tyrimų nepradėta.

Per visus 2021 m. Klaipėdos apskrityje pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, iš jų vienas – uostamiestyje.

Per visus 2020 m. Klaipėdos apskrityje pradėti šeši tokio pobūdžio ikiteisminiai tyrimai, vienas jų – Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

klp

Iš gero gyvenimo žmonės "užsižaidė" - patapo visatos valdovais. Nebetelpa po saule. Jiems trukdo šunys, katės, paukščiai, medžiai..... Paskaičius komentarus, matosi, kad trukdyti pradėjo net ir žmonės. Garbingo amžiaus žmonės tokius apibūdina konkrečiai - "Dvasios ubagai".

Sara

Gyvūnas yra tik žmogaus auka ne gyvūnas kaltas kad jis atidarė gatvėje žmogus turi buti atsakingas už savo poelgius

Čerlis

Ne šuo ir ne katinas kaltas čia musu vidinės kultūros stygius ,kad šuo ir katinas yra daiktas pažaisti ir išmetei turi buti atsakomybė už gyva padara ,bet kol bus dar sovietinis požiūris taip ir kentės žmonės ir nekalti gyvunai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS