Klaipėdietė sukčiui į rankas įdavė mobilųjį telefoną ir banko kortelę | Diena.lt

KLAIPĖDIETĖ SUKČIUI Į RANKAS ĮDAVĖ MOBILŲJĮ TELEFONĄ IR BANKO KORTELĘ

Pagalba artimui – šventas reikalas. Būtent tokia nuostata labiausiai pasižymi vyresnio amžiaus žmonės. Kartais geranoriškumas atsisuka prieš juos pačius, o sukčiai džiaugiasi telefono ragelyje išgirdę senyvo žmogaus balsą.

Ketvirtadienį, apie 11 val., 74-erių klaipėdietei paskambino kažkoks vyras ir prisistatė jos anūku.

Nors močiutė žinojo, kad anūkas yra išvykęs į užsienį, patikėjo apgavyste, kad jis Lietuvoje vairavo būdamas neblaivus, tapo eismo įvykio kaltininku, pats susižeidė ir pateko į ligoninę.

Sukčiai neleido moteriai padėti ragelio ir kaitino jos jausmus, tikindami, kad anūkas ne tik susižeidė pats, bet ir sužeidė kitą žmogų, kurio gydymui būtini pinigai.

Netrukus į pensininkės namus Laukininkų gatvėje atėjo nepažįstamas vyras, pasisakė esąs anūko draugas. Geraširdė močiutė davė jam savo mobiliojo ryšio telefoną, savo banko kortelę ir ant lapelio užrašė PIN kodą.

Vos tik nepažįstamasis išėjo, močiutė paskambino anūko draugei ir sužinojo, kad buvo apgauta, anūkas nė nebuvo grįžęs iš užsienio ir jokio nusikaltimo neįvykdė.

Kol kas nežinia, ar nusikaltėliams pavyko pasinaudoti moters banko sąskaitoje esančiais pinigais. Žinoma tik tiek, kad dabar žala sudaro 40 eurų, tai yra nukentėjusiosios telefono vertė.

Sukčių parankinis, atėjęs į moters namus, yra apie 30 metų, pliktelėjęs, aukšto ūgio.

Klaipėdos miesto policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį sukčiavimo tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Chi

Reikia anūkėliui padėti, geraširdė močiutė.., ale kas pasakė, kad ji pinigėlių turi? Kažkaip viskas su bankais surišta, ar čia tik man atrodo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS