Klaipėdietės bijo išeiti į lauką – jų tyko nusikaltėlis | Diena.lt

KLAIPĖDIETĖS BIJO IŠEITI Į LAUKĄ – JŲ TYKO NUSIKALTĖLIS

Garbaus amžiaus Klaipėdos moterims – įtampos pilnos dienos. Uostamiestyje vėl siautėja plėšikas, išplėšiantis vyresnėms klaipėdietėms iš rankų rankines.

Vien per savaitgalį Klaipėdoje drastiškai apvogtos šešios moterys. Vagyste šiuos nusikaltimus pareigūnai vadina todėl, kad nusikaltėlis prieš moteris nesmurtavo.

Jis sugriebdavo rankinę ir staiga trūkteldavo ją. Teisininkų vertinimu, tai yra lengvesnis nusikaltimas nei apiplėšimas, kai aukai smogiama, ji pastumiama ar dėl kitokių veiksmų patiria fizinį skausmą ar net sužalojimų.

Sekmadienį pietinėje miesto pusėje rankinių neteko dvi moterys.

69-erių moteris apie 9.30 val. buvo užpulta Žardininkų gatvėje. Jos rankinėje buvo piniginė su 72 eurais ir mobiliojo ryšio telefonas.

Matyt, tiek pinigų vagiui buvo per mažai. Tą patį vakarą, 20.20 val., Debreceno gatvėje tokiu pat būdu pasekė 75 metų pensininkę. Moteris policijai pareiškė patyrusi 128 eurų žalą.

Panašu, kad nusikaltėlis turi planą, kasdien apiplėšia po porą moterų, bet jam pagrobtųjų pinigų užtenka neilgam.

Šeštadienį ryte, apie 9.30 val. jis jau sukinėjosi Baltijos prospekte ir pastvėrė 73 metų moters rankinę, kurioje rado apie 20 eurų grynais.

Po 10 minučių toje pačioje gatvėje jis pamatė dar vieną vyresnio amžiaus moterį ir pagriebė jos rankinę. 66 m. klaipėdietė joje nešėsi 190 eurų grynais.

Penktadienį nusikaltėlis sukinėjosi šalia Debreceno gatvės esančiame parke ir iš už nugaros prisėlino prie 75 m. moters. Po nusikaltimo nukentėjusioji kreipėsi į policiją ir pareiškime nurodė patirtą žalą – 54 eurai.

Ketvirtadienį nusikaltėlis sukinėjosi Laukininkų gatvėje. Apie 13 val. jis pamatė 75 metų pensininkę ir ją užpuolė. Ši klaipėdietė prarastą rankinę ir joje buvusius daiktus įvertino 90 eurų.

Būta dar vieno panašaus nusikaltimo, bet pareigūnai bent jau kol kas jo su pietinėje miesto pusėje vykdomomis vagystėmis nelinkę sieti.

Šeštadienį apie 15 val. dvi moterys vaikštinėjo pajūriu. Tarpe tarp abiejų Melnragių jas iš už nugaros pavijo kažkoks vyras, sugriebė vienos moters rankinę ir nukūrė į kopas.

55 metų nukentėjusioji gali pasakyti tik tiek, kad vagis gali būti apie 180 cm ūgio ir yra stambaus kūno sudėjimo.

Jis ant galvos buvo užsimaukšlinęs gobtuvą, todėl moterys nematė jo veido ir negali pasakyti, kokio jis galėtų būti amžiaus.

Analizuodami visus paminėtus įvykius, pareigūnai priėjo išvados, kad pietinėje Klaipėdos dalyje siautėja vienas vagis, visos nukentėjusiosios apibūdino jį panašiai, apie 25-30 metų, apie 175-180 cm ūgio, lieknas, vilkėjo tamsiais drabužiais, galvą dengė gobtuvu.

Šiam nusikaltėliui kiti moterų rankinėse turėti daiktai neįdomūs, vos pastvėręs grobį, jis kaskart ištuština piniginės turinį, o rankinę su visais kitais joje esančiais daiktais numeta. Tik vieną kartą jis susigundė brangiu telefonu, tad būtų nenuostabu, jei jį policininkai rastų kuriame nors artimiausių lombardų.

Įtariamasis užfiksuotas ir vaizdo kameromis, todėl pareigūnai jau žino, kas yra šis asmuo ir tikisi artimiausiu metu jį sulaikyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Klaipėdietė

Sulaukėme orios senatvės, kad į parduotuvę dienos metu nebegali nueiti, Debreceno g 47 ten renkasi ,, gražus jaunimėlis"

dk

Cia kazkas raso, kad Vakaru Europoje policininkai patruliuoja gatvese. Gyvenu Kopenhagoje. Jokios policijos gatvese.

klaipedietis

Moteris policininkes-gausi i duda dar puska atims
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS