Klaipėdietis automobilių meistrą puolė mačete ir plaktuku | Diena.lt

KLAIPĖDIETIS AUTOMOBILIŲ MEISTRĄ PUOLĖ MAČETE IR PLAKTUKU

Anksčiau ne kartą teistas už įžūlius nusikaltimus su organizuot nusikalstamumu siejamas vyras nesiliovė. Jokių bendravimo normų nepaisantis klaipėdietis buvo įsitikinęs, kad gąsdindamas ir grasindamas gali nemokamai gauti paslaugas ir net išsireikalauti pinigų.

Švaistėsi mačete

41-erių Vytautas Einikas, pravarde Ešerys, prieš porą metų grįžo į laisvę atlikęs bausmę už panašius nusikaltimus. Uostamiesčio Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnus vis pasiekdavo informacija apie įžūliai besielgiantį gerai jiems pažįstamą asmenį, kuris pats provokuoja, kaltina nuostoliais, reikalauja pinigų ar daiktų.

Liepos pabaigoje V.Einikas Dubysos gatvėje esančiame automobilių servise remontavo savo „Mercedes Benz“. Kai atėjo laikas sumokėti, jis pareiškė pretenzijas dėl neva nekokybiškų remonto darbų, pareikalavo kompensuoti jam už patirtus nepatogumus. Ar meistrai tikrai padarė kažką ne taip, dar aiškinsis pareigūnai.

V.Einikas nenorėjo elgtis, kaip tai darytų civilizuotas žmogus, jis stvėrė plaktuką ir kėsinosi juo sužeisti serviso darbuotoją. Meistrai papurškė įsismarkavusiam vyrui ašarinių dujų, tai jį dar labiau įsiutino.

Jis nubėgo prie automobilio, išsitraukė mačetę ir ėmė ja švaistytis.

Darbuotojai pabėgo ir užsirakino serviso patalpose.

Po šio įvykio serviso darbuotojas nuolat sulaukdavo grasinimų, todėl buvo priverstas kreiptis į policiją.

„Aro“ vyrai sulaikė degalinėje

Šią vasarą  V.Einikas ne kartą lankėsi „Regitroje“ kur laikė vairavimo egzaminus.

Pirmasis bandymas buvo nesėkmingas. Vyras širdo, gąsdino egzaminuotojus, grasino susidorojimu.

Rugsėjo pradžioje jis dar kartą pabandė laikyti egzaminą, bet ir vėl jo neišlaikė.

Tąkart šiurkščiu elgesiu pasižymintis klaipėdietis vėl grasino susidorojimu egzaminuotojui.

Visi šie įvykiai tapo pretekstu sulaikyti V.Einiką.

Praėjusią savaitę policininkai, pasitelkę į pagalbą  Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus degalinėje sulaikė įtariamąjį.

Apieškoję automobilį bei sulaikytojo kišenes pareigūnai mačetės nerado, V.Einikas turėjo tik lenktinį peilį.

Krata buvo atlikta ir šio vyro namuose, ten rasti du užtaisyti šaunamieji ginklai.

Sunkiai valdantis emocijas vyras suimtas trims mėnesiams, jis įtariamas neteisėtu šaunamųjų ginklų disponavimu, žmonių terorizavimu bei turto prievartavimu.

Terorizavo ir tyrėją

Beje, už panašius dalykus šis asmuo buvo nuteistas 2010 metais. Tada sausio pradžioje klaipėdietis pranešė policijai apie iš jo pagrobtą „Audi A6“.

Maždaug po mėnesio policininkai susekė, kad automobiliu naudojasi ne kartą teistas V.Einikas. Vėlų vasario 9-osios vakarą pareigūnai sustabdė vogtąjį automobilį miesto gatvėje. Jį vairavo V.Einiko žmona. Mašina buvo pažymėta kito automobilio valstybiniais numeriais.

Kitą dieną atidžiau apžiūrėję Vyriausiojo policijos komisariato kieme stovėjusį „Audi A6“, po sėdyne esančioje dėtuvėje aptiko prancūzišką pistoletą su šešiais šoviniais ir kovinę granatą F-1.

Aktyviai veikiančiai nusikaltėlių grupuotei priskiriamas įtariamasis tąkart tardomas policijoje elgėsi taip pat įžūliai, kaip ir gyvenime.

Prieš kelerius metus ir dabar pareigūnai turėjo duomenų, kad nuo šio žmogaus gali būti nukentėję daugiau žmonių. Jis pasižymi ypatingu agresyvumu ir neprognozuojamais veiksmais.

Tardomas pareigūnės ją įžeidinėjo ir grasino susidorojimu. Todėl dėl automobilio pagrobimo, neteisėto ginklo bei sprogmens įgijimo ir laikymo, o taip pat už pareigūnės įžeidimą jis ketverius metus praleido už grotų.

GALERIJA

  • Klaipėdietis automobilių meistrą puolė mačete ir plaktuku
  • Klaipėdietis automobilių meistrą puolė mačete ir plaktuku
  • Klaipėdietis automobilių meistrą puolė mačete ir plaktuku
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kavenskas

Gyveni dar 1990 metais jau nebetie laikai atsilikai nuo laiko mašinos :)

Arunis

Ir pasibaige tokiems sustrumai.

ar ne?

tokius balvonus tiesiog naikint, visi iš to tik išloštų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS