Klaipėdoje į ligoninę atvežti trys sąmonės netekę nepilnamečiai | Diena.lt

KLAIPĖDOJE Į LIGONINĘ ATVEŽTI TRYS SĄMONĖS NETEKĘ NEPILNAMEČIAI

Vienoje Klaipėdos ligoninių gydomi trys vaikai, kuriuos atsitiktinis praeivis rado gulinčius parke. Vaikai buvo visiškai girti.

Visa tai vyko Klaipėdos rajone, Priekulėje, prie Minijos esančiame parke. 20.10 val. suaugęs žmogus paskambino pagalbos telefonu. Jis pranešė parke radęs tris vaikus, kurie buvo be sąmonės.

Labai greitai į šią vietą atskubėjo greitosios medicinos pagalbos ekipažas, du vaikai buvo praradę sąmonę, trečiasis bandė kažką sakyti, bet buvo toks apsvaigęs, kad adekvataus pokalbio su juo nepavyko užmegzti.

Į ligoninę skubiai išgabenti apsinuodiję alkoholiu 14 ir 16 metų berniukai ir 12 metų mergaitė.

Parke jų girtavimo požymių nerasta. Pareigūnai aiškinasi, kas ir kokiomis aplinkybėmis nepilnamečiams parūpino alkoholio, su šių vaikų šeimomis dirbs vaikų teisių saugotojai bei psichologai.

Policijos pareigūnai apie netinkamą šių vaikų auklėjimą duomenų iki šiol neturėjo.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas yra pasakojęs, kad kiekvieną kartą apsinuodiję alkoholiu vaikai yra guldomi į intensyvios terapijos skyrių, jie gydomi taip pat, kaip apsinuodiję kitomis medžiagomis. Paprastai, po dienos alkoholio padauginusių vaikų būklė pagerėja ir tėvai stengiasi kuo greičiau juos išsivežti namo.

Į ligoninę atvežti komos būklės

„Jie yra po apsinuodijimo alkoholiu, atvežti greitosios medicinos pagalbos, tikrai rimtų ir sunkių būklių. Vieną merginą greitojoje net teko truputį ir gaivinti dėl kvėpavimo sutrikimų. Mūsų nustatyta, kad yra tiktai alkoholis“, – sakė Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyriaus vedėjo pareigas laikinai einantis Linas Mikelis.

Anot jo, nepilnamečiams nustatyti sunkūs girtumo laipsniai – nuo 1,5 iki 2,5 promilės.

„Visi atvyko komose, gana giliose komose. Reikėjo jų būklę sekti, monitoruoti, kad nenutiktų rimtesnių dalykų – kvėpavimo sustojimas, vėmimas, springimas, mirtis. Atvežti iš gamtos, sušalę, tai vadina didelę reikšmę“, – kalbėjo gydytojas.

„Skirtingai nei suaugusiųjų, koma trunka ilgiau, išėjimas iš tos būklės trunka ilgiau. Atvejai pakankamai dažni, tačiau ne grupiniai“, – teigė jis.

Merginos būklė, kaip teigiama, sunkiausia.

Iš komos pabudę jaunuoliai dar mažiausiai parą bus stebimi medikų.

L. Mikelio teigimu, ką tiksliai vartojo paaugliai neaišku, tačiau akivaizdu, kad stiprų alkoholį. Jaunuoliai pripažino jį vartoję, tačiau nepaaiškino kokį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

elena

alia tik Vilniuje ir Klaipedoje kas cia per miestai kad vyksta tokie dalykai

Anonimas

O skeltanagis nedspistas prabilo gal pergyvenk dėl savo rodinos rasyjos , mužike .

Jonas

Ateities valstieciu partijos elektoratas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS