Gargžduose KET pažeidęs vairuotojas atsakomybės bandė išvengti siūlydamas kyšį | Diena.lt

GARGŽDUOSE KET PAŽEIDĘS VAIRUOTOJAS ATSAKOMYBĖS BANDĖ IŠVENGTI SIŪLYDAMAS KYŠĮ

Kriminalinių įvykių suvestinėje skelbiama apie nusikaltimą, kuris pastaruoju metu tapo retenybe, bet dar prieš kelerius metus buvo kasdienybė. Vairuotojas pasiūlė policininkams kyšį.

Antradienį, prieš pat 9 val., Gargžduose policininkės nutvėrė 40-metį vairuotoją, nesegėjusį saugos diržo.

Kai policijos pareigūnės ėmėsi forminti pažeidimą, vyras pasiūlė už 50 eurų atlygį susitarti ir neskirti jam nuobaudos.

Policininkės įspėjo vairuotoją, kad jis bando įvykdyti sunkesnį nusikaltimą nei nusižengimas Kelių eismo taisyklėms. Bet vyras nepatikėjo, kad policininkės su juo kalba rimtai ir toliau įkalbinėjo jas paimti kyšį.

Pareigūnėms neliko kitos išeities, kaip nugabenti pažeidėją į komisariatą ir apklausti jį kaip įtariamąjį kyšininkavimo byloje.

Policijos automobiliuose vykstantis veiksmas filmuojamas, o bent koks uniformuotųjų elgesio nukrypimas nuo statuto gali tapti pretekstu atleidimui iš darbo.

Keista, kad įvykdęs menką nusižengimą vairuotojas bandė papirkti pareigūnes. Juk pirmą kartą įkliuvęs, jis galėjo tikėtis nuo 30 iki 50 eurų baudos.

Atsakymą į šią mįslę gali atskleisti bausmė už tokį pakartotinį nusižengimą. Pasirodo, antrą kartą per trumpą laiką įkliuvusiam vairuotojui gali būti skirta bauda nuo 50 eurų iki vairuotojo pažymėjimo paėmimo mėnesiui bausmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Koronavirus

COVID-19

SUSIJUSIOS NAUJIENOS