Klaipėdoje – pavojingas nuogalių šou | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – PAVOJINGAS NUOGALIŲ ŠOU

Klaipėdiečius savaitgalį šokiravo nuogų vyrų linksmybės vieno pastato viršutinio aukšto lange. Ūžautojai ne tik gėrė alų, maskatuodami kojomis nuo palangės, bet vienas veikėjų drąsiai demonstravo ir tai, ką turėjo dengti apatinis trikotažas.

Linksminosi kariškiai?

Miestiečiai du girtus vyrus pastebėjo šeštadienį, apie 14 val. 19 min.

Dienraščio "Klaipėda" žurnalistai taip pat užfiksavo dviejų girtautojų linksmybes.

Aiškinamasi ar tai galėjo būti uostamiestyje vykusioje operacijoje "Open Spirit 2016" dalyvaujantys užsienio šalių kariškiai.

Du jaunuoliai užfiksuoti viename viršutinių namo aukštų. Rizikuodami gyvybe jauni vyrai ant palangės sėdėjo keliolika minučių. Tai patraukė aplinkinių dėmesį.

Vyriškiai ant palangės atbrailos įsitaisė be kelnių. Vieno jų rankose buvo skardinė su gėrimu, kitas rūkė. Rūkalius ant palangės skeryčiojosi vienomis glaudėmis. Vienu metu ir jos buvo nusmauktos. Kurį laiką vyras sėdėjo demonstruodamas lytinius organus.

Vaizdą stebėję klaipėdiečiai suabejojo, ar toks veiksmas nebuvo tyčinis.

Telefonu užfiksavo sėdmenis

Kita klaipėdietė tuos pačius vyrus taip pat užfiksavo savo telefonu.

Mergina nustėro išvydusi pastato lange nuogą vyrą, visu ūgiu atsistojusį ant palangės. Lango ertmėje bolavo vyro nuogas užpakalis.

Vyrams nusprendus trauktis į kambario vidų, vienas vaikinų pavojingai balansavo ant betoninės atbrailos, perropšdamas palangę.

Į akis krenta tai, kad jaunuolio kūnas išmargintas specialiomis tatuiruotėmis, kai kurios jų iš tiesų primena jūrų laivyno kariškių mėgstamus atributus.

Valdžiai nuotraukų nerodys

Karinių jūrų pajėgų atstovas kapitonas leitenantas Antanas Brencius dienraščiui patikslino, kad viename miesto viešbučių iš tiesų buvo apsistoję pratybose dalyvavusių amerikiečių ir Jungtinės Karalystės kariškiai.

"Operacijoje dalyvaujančių šalių karinių laivų įgulos apsistojo savo laivuose. Tik narai išminuotojai, kurie pagal planą turėjo miegoti palapinėse, mano žiniomis, savaitgalį pagyveno mieste, minimoje vietoje", – tikino Karinių jūrų pajėgų atstovas A.Brencius.

A.Brencius mėgino aiškintis, kokie kariškiai galėjo taip šėlioti.

"Bet mes negavome jokios informacijos iš policijos apie incidentą. Net neaišku, ką turėtume aiškintis ir ar toks faktas buvo iš viso", – kalbėjo A.Brencius.

Tačiau patikinus, kad žurnalistų turimose nuotraukose užfiksuota tai, ką reikia retušuoti, A.Brencius lemeno, jog nuogų vyrų vaizdai dar neįrodo, kad taip elgėsi kariškiai.

"Kitą kartą tokius vaizdus stebintys žmonės turėtų kreiptis į policiją. Tik tuomet būtų galima ką nors išsiaiškinti. Ar nufotografuoti kariai, ar tai kiti žmonės, nėra aišku. Policijoje tai nebuvo užfiksuota, todėl kiekvieno nuogaliaus nuotraukos nerodysime vadovybei, kad būtų nustatyta, kariškiai tai ar ne. Nematėme mes jokių faktų", – kalbėjo kariškių atstovas spaudai.

Amerikiečiai ėmėsi tyrimo

Visiškai kitaip vakar buvo sureaguota JAV ambasadoje Vilniuje.

Po žurnalistų pranešimo, kad galbūt JAV arba Jungtinės Karalystės narai išminuotojai galėjo būti tie asmenys, kurie užfiksuoti nuogi bestrapaliojantys lange, buvo žaibiškai aiškinamasi situacija, pradėtas tyrimas.

Per kelias valandas patikslinus duomenis, paaiškėjo, kad amerikiečių karių tuo metu net nebuvo incidento vietoje. Tai dienraščiui patvirtino JAV ambasados atstovas spaudai.

Palangė – ne vieša vieta?

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis svarstė, kad iš pirmo žvilgsnio sunku pasakyti, ar nuotraukose užfiksuoti asmenys išties elgėsi nederamai.

"O kas man uždraus nuogam vaikščioti namuose? Mano namai – mano tvirtovė. Jei tai niekam netrukdo, kodėl nevaikščioti nuogam?" – svarstė G.Mačiulaitis.

Apžiūrėjęs nuotraukas ir jose užfiksuotų vaizdų turinį, G.Mačiulaitis tikino, kad kažin ar jis įžvelgtų viešosios tvarkos pažeidimą.

"Sėdi ant palangės žmonės. Na, nieko tokio. O nusiskundimų buvo? Jei kas parašys pareiškimą, ištirsime. O kas ten įžiūrės, kai taip aukštai?" – retoriškai klausė komisaras.

Tačiau paklausus, ar sėdėjimas nuogais lytiniais organais į viešąją erdvę, tikrai yra jau toks nekaltas reiškinys, G.Mačiulaitis sunerimo tik dėl vieno dalyko – dėl pačių ūžautojų saugumo.

"Čia tai negerai, jie rizikuoja savo gyvybe. O gal žmogus per dideles glaudes nusipirko, gal jam netyčia taip išėjo?" – vyriškomis grožybėmis nesistebėjo G.Mačiulaitis.

Sunku įžvelgti

Tiesa, G.Mačiulaitis prisiminė istorijų, kai viešoje vietoje besišlapinę asmenys sulaukdavo policijos patrulių dėmesio.

"Tokių organų demonstravimas nėra normalu – nesvarbu, ar tu viešbutyje, ar namuose, ar svečiuose. Kultūros klausimas. Tačiau klausimas, kaip čia dėl tos viešos erdvės? Viešbutis – vieša vieta. Bet jo kambarys – privati žmogaus erdvė. Net ir balkonas yra žmogaus privati nuosavybė", – susimąstė pareigūnas.

G.Mačiulaitis svarstė, kad vieni žmonės piktinasi nudistais pajūryje, kiti į juos ramiai reaguoja.

"Čia dar reikia įžiūrėti, kas kur. O jei ką įžeidė ir trikdė, reikėjo skambinti policijai. Reikia pirma išsiaiškinti, ar buvo chuliganiškų paskatų", – pridūrė Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas.

Krantinė virto tualetu

Tai ne vienintelė pikantiška situacija šį savaitgalį siutinusi klaipėdiečius.

Pilies uosto teritorijoje užfiksuotas vieno laivelių kapitonas, kuris taip pat įpykdė klaipėdiečius nederamu elgesiu.

Paaiškėjo, kad ne pirmą kartą miestiečiai stebi vieno katerio savininką, kuris įniko ragauti alų savo plaukiojimo priemonėje.

"Vasarą yra baisu – vyrai geria alų laive, o gamtinius reikalus atlieka čia pat, krantinėje. Jau trejus metus su juo kovojame, vaikai tuo takeliu vaikšto, ten ta vieta, kur nuskendo Gintautas Matulaitis", – nuoskaudą liejo klaipėdietė Aušra.

Šioje vietoje dega žvakelė nuskendusio 25-erių gargždiškio G.Matulaičio atminimui. Artimieji balandžio 30-ąją paminėjo žuvusio vaikino gimimo dieną.

"Šalia vainikų pridėta, o tas katerio savininkas girtuokliauja, dergia. WC – vos už kelių dešimčių metrų", – pyko klaipėdietė.

Tramdo įkaušėlius

Jachtų uosto kapitonas Vilius Bartusevičius atpažino, kas yra toks užfiksuotas besišlapinantis krantinėje.

"Lyg ir normalus žmogus, tvarkingas. Bet reikės pakalbėti, jei jau yra nusiskundimų", – tikino uostelio kapitonas.

V.Bartusevičius pripažino, kad pasitaiko tokių nevalyvų žmonių, kurie išties bjauriai elgiasi jachtų uoste.

"Beveik toje pačioje vietoje buvo įjunkęs vienas toks. Yra tų tualetų, bet niekaip anie nepasiekia jų. Būna visko. Pasitaiko, kad valgo laivuose ir viską meta į vandenį. Bet per metus tik vienas kitas toks atsiranda", – pripažino V.Bartusevičius.

Jachtų uoste labiau atsipalaiduoti mėgsta atvykėliai, patys klaipėdiečiai esą yra tvarkingesni.

"Atvažiuoja iš kokio Vilniaus, ir prasideda linksmybės. Bet esu girdėjęs, kad labiau siautėja Nidoje. Anksčiau vargdavo ir Smiltynės uostelio prižiūrėtojai. Prisigeria vyrai ir vaikšto nuogi. Jiems niekas nerūpi, atvažiuoja juk pasilinksminti", – prisiminė V.Bartusevičius.

GALERIJA

  • Požiūris: klaipėdiečius šiurpina gamtinius reikalus jachtų uoste atlikinėjantis katerio savininkas – vyro netrikdo net žuvusiam gargždiškiui atminti degančios žvakės.
  • Klaipėdoje – pavojingas nuogalių šou
  • Antanas Brencius
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Kas čia per pozicija? Išeitų bet kur galima savo pimpalą rodyti? Tai reikėtų, kad tokie ereliai parodytų ką turi pvz. prieš merijos langus, prieš savivaldybės langus ir galėtų dar ir priešais policijos komisariatą pasistaipyti nuogi. Ar taip jau niekas nieko neįžiūrėtų? Ar tikrai?

jankiai

iskrypeliai degeneratai!!teko keltis keltu i kyli su nato paegom..tai kita ryta igula pasiurpus buvo..isgere tona ir nuogi organus rode i kameras..

Tam geltonajam laikraštukui

Tuos "vaizdelius" matė maži vaikai,nes priešais yra daugiaaukštis, kuriame virš šimto butų.Gal norėtum,kad tavo vaikai diedą nuogu lytiniu organu per langą pamatytų?Gal koks pedofilas busi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS