Klaipėdos areštinėje – bado akcija | Diena.lt

KLAIPĖDOS AREŠTINĖJE – BADO AKCIJA

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje laikomas įtariamasis paskelbė atsisakantis maisto.

37-erių vyras suimtas įtarus, kad jis vadovavo ar organizavo nusikalstamo susivienijimo veiklą. Įstatymas už tai numato itin griežtą laisvės atėmimo bausmę, įkalinimas kai kuriais atvejais gali siekti iki gyvos galvos.

Apie tai, ar šis vyras dar tik įtariamas tokia veikla, ar jau už ją teisiamas, policijos atstovai nepraneša.

Bado streiką vyras paskelbė penktadienį jau po pietų, 15.13 val.

Tokiais atvejais pareigūnai prašo badaujantį asmenį pasirašyti raštu surašytą atsisakymą nuo maisto.

Dažniausiai areštinėje atsidūrę asmenys reikalauja juos kaip galima greičiau išgabenti į tardymo izoliatorių arba tokiu būdu nori pranešti apie reikalavimą susitikti su artimaisiais.

Neretai bado akcijos trunka vos pusdienį, rečiau dieną, tačiau ilgą laiką nuo maisto atsisakiusių pastaraisiais metais nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pragaras

Sutinku kad zmogus patekes ten privalo atiduoti savo brangu gyvenimo laika-dali...ir tai yra didziausia bausme.O pareigunai kad tyciojasi,smurtauja ir neprilaiko svaros tai cia jau atskiras klausimas ,kultura kuri parodo kad zmogui patinka kai artimas buna kankinamas

Pranas Pričkus

Už "smurtą šeimoje" išlaikė dvi paras, kurias iš vis badavau. Koridoriuje policininkas patikrino netgi išangę. Ėmė pirštų spaudus, paveikslavo. Reikalavau advokato. Viską buvo atėmę, kai paprašiau popieriaus ir rašymo priemonės, atsakė: - reikia turėti savo., va taip. Viskas baigėsi šnipštu, nes jokio smurto nenustatė, o išsityčiojimai kraupūs.

4

Badauti labai sveika

SUSIJUSIOS NAUJIENOS