Klaipėdos pareigūnams įkliuvo nelegalaus alkoholio turėjęs vairuotojas | Diena.lt

KLAIPĖDOS PAREIGŪNAMS ĮKLIUVO NELEGALAUS ALKOHOLIO TURĖJĘS VAIRUOTOJAS

Į keltą važiavęs vyras sulaukė netikėtos policijos patikros. Šį kartą pareigūnai fiksavo ne vairuotojo girtumą, o nubaudė jį už tai, kad savo automobiliu žmogus vežėsi daugiau nei leidžiama gabenti be įsigijimo dokumento.

Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai Centriniame Klaipėdos terminale vykdė įvažiuojančių į tarptautinius keltus automobilių patikrą.

Policininkai ne tik žiūrėjo, ar vairuojantieji yra blaivūs, bet ir prašė parodyti, ką žmonės veža bagažinėse.

Taip antradienį buvo patikrinta apie 60 transporto priemonių.

Nemalonumais ši patikra baigėsi 35-erių vyrui, vairavusiam automobilį "Chrysler". Pasirodo, mašinos bagažinėje jis vežėsi 12 butelių viskio ir šešis butelius degtinės.

Pasak pareigūnų, taip vyras pažeidė įstatymą. Buteliai buvo pažymėti Italijos banderolėmis, tačiau vyras neturėjo šių gėrimų teisėtą įgijimą patvirtinančio dokumento.

Kaip paaiškino pareigūnai, vyriškis galėjo išgabenti ne daugiau nei 10 litrų stipriųjų gėrimų, o jis gabeno 12,6 litro.

Pranešime policijos komisariato atstovai teigė, kad alkoholiniai gėrimai buvo konfiskuoti, pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą nuo 40 iki 200 eurų.

Tos pačios patikros metu pareigūnai Latvijos piliečiui, vairavusiam lengvąjį automobilį, nustatė 0,59 prom. neblaivumą. Jam pradėta administracinė teisena, kaltininkui gresia bauda nuo 800 iki 1,1 tūkst. eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo metų iki 1,6 m. Ar latvis išplaukė keltu, nepranešama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

juokas

"iš viso 12,6 l. Stipraus alkoholio buteliai buvo su Italijos banderolėmis" DIEVE. BANDITAS.ZULIKAS.VISKAS. 10m kaliuzes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS