Klaipėdos policija naujagimės žudikei lipa ant kulnų | Diena.lt

KLAIPĖDOS POLICIJA NAUJAGIMĖS ŽUDIKEI LIPA ANT KULNŲ

Žinia apie naujagimio lavonėlį Žvejybos uosto šiukšlių konteineryje sukrėtė klaipėdiečius, o kol miestiečiai spėliojo, kas galėjo atsikratyti vos gimusios mergytės, uostamiesčio policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl naujagimio nužudymo.

Vakar jau buvo žinoma, kad vaikelis gimė išnešiotas ir sveikas, o tai reiškia, kad galėjo gyventi jei ne savoje, tai svetimoje šeimoje.

Vos gimusi mažylė buvo brutaliai nužudyta. Todėl pirmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl naujagimio nužudymo. Baudžiamasis kodeksas numato, kad šį nusikaltimą motina gali įvykdyti dėl gimdymo nulemtos būsenos.

Už šį nusikaltimą įstatymas numato arešto bausmę arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Antrąją nusikaltimo tyrimo dieną pareigūnai visas jėgas skyrė šios mergytės gimdytojos paieškoms. Kai moteris bus rasta ir paaiškės visos gimdymo bei naujagimio nužudymo aplinkybės, bus sprendžiama, ar nusikaltimas kvalifikuotas teisingai.

Galbūt paaiškės, kad moteriai kažkas padėjo gimdymo metu, o galbūt vaikelio atsikratė ne ji.

Smurtinių nusikaltimų skyriaus pareigūnų darbą kuruojantis ir koordinuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius vakar išreiškė viltį, kad dar šią savaitę vaikelį pagimdžiusi moteris bus rasta. Tada ir paaiškės, ar ji kalta dėl naujagimės mirties.

Policininkai tikrina ne tik pas gydytojus besilankiusias moteris, bet gimdyvės žvalgosi ir tarp asocialių asmenų.
Policija vis dar laukia bet kokios nusikaltimą padėsiančios išaiškinti informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

..

iki 5 metu duoda, juokingai. 1kg zoles = 3 kudikiai = 15m nelaisves? istatymai tiesiog nuostabus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS