Klaipėdos rajone iš name esančio seifo pavogta daiktų už 80 tūkst. eurų | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE IŠ NAME ESANČIO SEIFO PAVOGTA DAIKTŲ UŽ 80 TŪKST. EURŲ

Butvagiai toliau siaubia turtingų Klaipėdos priemiesčių gyventojų namus. Šį kartą jų grobiu tapo seifo turinys, vertinamas maždaug 80 tūkst. eurų.

Karklėje gyvenantys žmonės policijai apie vagystę pranešė ketvirtadienį apie 21.30 val. Grįžę namo šeimininkai rado išlaužtą plastikinio lango rėmą.

Nusikaltėlių taikiniu tapo seifas, kurį, pasak policijos pareigūnų pranešimo, vagims pavyko išlaužti.

Dingo daug juvelyrinių dirbinių, keturi brangūs laikrodžiai, dokumentai.

Pastebėjome, kad labai dažnai, net įrengtos signalizacijos šeimininkai nejungia, manydami, jog per trumpą laiką nieko blogo neatsitiks.

Namo šeimininkai pasakojo policijos pareigūnams namuose nebuvę tik apie keturias valandas.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patvirtino faktą, kad pastaruoju metu vagys įsisuko į arčiau jūros gyvenančių žmonių namus, per kelis paskutinius mėnesius apvogti keli namai. Įsilaužimo būdas visais atvejais – tas pats.

„Kol kas nelabai turime galimybė pasidalinti džiugiomis žiniomis. Paskutiniu metu tokių atvejų padaugėjo, todėl nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba intensyviai dirba. Manau, kad vėliau ar anksčiau turėsime rezultatą. Dabar norėčiau paprašyti Klaipėdos miesto ir rajono gyventojus būti budrius, pastebėjus įtartinus asmenis, besilankančius pas kaimynus, informuoti, jeigu namuose yra įrengta signalizacija, ją įjungti net trumpam išeinant. Pastebėjome, kad labai dažnai, net įrengtos signalizacijos šeimininkai nejungia, manydami, jog per trumpą laiką nieko blogo neatsitiks. Apmaudu, kai žmonės investavo į signalizacijos įrengimą, vaizdo stebėjimo kameras, bet jos, lyg tyčia neįjungiamos. Todėl nusikaltimą tiriantiems pareigūnams tenka dirbti su labai mažu kiekiu informacijos“, – atviravo policijos komisariato vadovas.

Policijos pareigūnai tikino pastaruoju metu telkiantys pajėgas ir ypatingą dėmesį kreipiantys į paminėtus rajonus. Jie čia dirba tiek viešai, kai privačių namų kvartaluose sukinėjasi uniformuoti, be to čia dirbama ir neviešai.

Kai kurių priemiesčių kvartalų gyventojai dar prieš metus ėmė burtis į grupes, kai kurie imdavosi patruliuoti, kiti suskubo rengti vaizdo stebėjimo kameras.

Tikra tiesa, kad prabangių namų rajonuose sukinėjasi svetimo gero tykantys asmenys. Apie tai byloja ir faktas, kad šią savaitę patruliuojantys policijos pareigūnai nutvėrė iš statomo namo kiemo pastolius pagrobusį asmenį. Kita vertus, šis faktas įrodo, kad policininkai gali užkirsti kelią nusikaltimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jojonui

Ar esi savo gyvenime patyręs dar kokį nors jausmą, išskyrus pavydą?

Jojonas

Gal ir FNTT galėtų pasidomėti tų pajūrio ,,turtuolių" pinigų kilme. dabar tik vagys domisi namie laikomais šimtais tūkstančių...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS