Klaipėdos ugniagesiai gelbėjo Viesulą | Diena.lt

KLAIPĖDOS UGNIAGESIAI GELBĖJO VIESULĄ

Iš kebliausių situacijų žmones gelbėjantys uostamiesčio ugniagesiai gelbėtojai praėjusią savaitę turėjo neįprasto darbo – jiems teko iš kanalizacijos šulinio traukti didelį šunį.

Vieną ankstų rytą gelbėtojai buvo iškviesti padėti savo augintinio iš šulinio negalinčiam ištraukti vyrui.

Kelias valandas australų aviganis kamavosi giliame šulinyje.

Nebe jaunas, 12 metų, aviganis sveria apie 30 kilogramų. Sunkus ir išsigandęs keturkojis laukė žmonių pagalbos 30 ar 40 cm skersmens šulinyje.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos 1-osios budinčios pamainos ugniagesiai gelbėtojai nuleido virvę į trijų metrų gylį.

Šunį netrukus pavyko iškelti, bet vargšas gyvūnas atrodė negyvas.

Gaivinti žmones ugniagesiams yra įprasta, tad ir stambų gyvūną jie traukė iš mirties nasrų tokiais pat būdais – darė jam širdies masažą.

Viesulas labai greitai ėmė pats kvėpuoti ir atsigavo, tuo suteikdamas daug džiaugsmo ne tik šeimininkui, bet ir gelbėtojams.

Gyvūnas buvo nusilpęs, ilgos valandos šulinyje galėjo jį pražudyti. Šuo net ir atsigavęs buvo bejėgis.

Po kelių dienų Viesulas su šeimininku aplankė ugniagesius. Žvalus ir džiaugsmu trykštantis keturkojis neslėpė emocijų. Nuoširdi padėka už išgelbėtą augintinį sušildė gelbėtojų širdis.

Kur kas dažniau ugniagesiams tenka bendrauti su katėmis, užsiropštusios į aukštą medį jos neretai nebesugeba nusliuogti žemyn.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS