Kova su narkotikais Klaipėdoje: pareigūnai aptiko automobilyje miegančius apsvaigusius vyrus | Diena.lt

KOVA SU NARKOTIKAIS KLAIPĖDOJE: PAREIGŪNAI APTIKO AUTOMOBILYJE MIEGANČIUS APSVAIGUSIUS VYRUS

Kova su kvaišalų platinimu ir vartojimu kartais primena kautynes su vėjo malūnais. Vieną dieną pareigūnai rado kvaišalų pas daržovių pardavėją, kitą – aptiko automobilyje miegančius apsvaigusius vyrus. Baudžiamoji atsakomybė narkotikų vartotojams nėra baisi.

Trečiadienio vakarą, apie 19 val., Statybininkų prospekte policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į lengvąjį automobilį „Škoda“. Mašinoje buvo du vyrai. Abu jie saldžiai miegojo. Gali būti, kad policininkams kilo klausimas, ar jie abu gyvi.

Prie vairo sėdėjo 40-metis, keleivio sėdynėje – 44-erių jo draugas.

Pareigūnai pabudino mašinos ekipažą ir ėmėsi apžiūrinėti automobilio vidų, nes kilo pagrįstų įtarimų, kad vyrai gali būti apsvaigę.

Įtarimai pasitvirtino – automobilio salone rastas švirkštas su gelsvu skysčiu ir pusantros tabletės. Įtariama, kad tai kvaišalai, tabletės gali būti psichotropinio poveikio vaistai.

Šie radiniai bus tiriami, kriminalistikos ekspertai pasisakys, kokios tai yra medžiagos ir kokia jų koncentracija.

Abu vyrai buvo nugabenti į ligoninę, paimti jų kraujo mėginiai apsvaigimo priežasčiai nustatyti.

Vėliau pareigūnai vyresniajam vyrui įteikė šaukimą į apklausą policijos komisariate, o jaunesnįjį uždarė į areštinę. Kodėl vyrai sulaukė skirtingos pareigūnų reakcijos, policijos atstovai negalėjo paaiškinti.

Antradienį šviežiomis daržovėmis Klaipėdoje prekiaujantis vyras taip pat buvo nutvertas su kvaišalais. Apie tai, kad jis gali turėti narkotinių medžiagų, pareigūnams pranešė kažkuris tai pastebėjęs asmuo.

Prieš vidurdienį patikrinti gautos informacijos į aikštę prie Debreceno gatvės atvyko policijos ekipažas, kurio vienas narių buvo kinologas su tarnybiniu šunimi.

Turimi duomenys vertė pasidomėti, ar „Opel“ markės autobusiuke, pritaikytame lauko prekybai, dirbantis vyras gali turėti kvaišinančių medžiagų.

Narkotikus rasti apmokytas šuo netruko aptikti tarp vaisių ir daržovių gniužulėlį su džiovintomis kanapėmis.

Ar 38 metų daržovių pardavėjas prisipažino, kad kanapės yra jo, nepranešama.

Šiam vyrui įteiktas šaukimas į apklausą policijos komisariate, mat jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas parduoti.

Ar šis asmuo pats būtų vartojęs kvaišalus, o gal būtų juos kam nors perdavęs ar pardavęs, išsiaiškins policijos tyrėjai. Tuo pat metu bus bandoma sužinoti, iš kur vyras gavo kanapių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

s

kokie kariai wow ,cia tai detektivai

Molis

Oho kokia kova - pagavo miegančius :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS