Kruvini švirkštai Žvejybos uosto kvartale – gyventojų kasdienybė | Diena.lt

KRUVINI ŠVIRKŠTAI ŽVEJYBOS UOSTO KVARTALE – GYVENTOJŲ KASDIENYBĖ

Žvejybos uosto kvartalo gyventojai jau ne kartą pastebėjo netoli jų daugiabučių namų besimėtančius naudotus švirkštus. Manoma, kad juos išmėtė narkotines medžiagas vartojantys asmenys.

Apie pastebėtus švirkštus Minijos g. 129 ir Sulupės g. 11 bei 11A „Facebook“ paskyroje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ pranešė anonimu norėjęs išlikti asmuo.

Jis nurodė, kad veikiausiai Minijos g. 129 name apsigyveno narkomanai, ir klausė klaipėdiečių, ar reikėtų kreiptis į policiją, kad ši atliktų reidą ir užkirstų kelią narkotikų vartojimui ir galbūt platinimui?

Viena moteris po įkeltu įrašu komentavo, kad švirkštus pastebėjo ir prie Naikupės g. 16 namo. Anot jos, švirkštų vis atsiranda jau nuo praėjusių metų gruodžio. Vieni mano, kad juos galėjo išmėtyti romų tautybės asmenys, gyvenantys šiame kvartale, kiti tikino, kad tai – nepilnamečių darbas.

Dar kita moteris teigė, esą iš daugiabučio namo laiptinės Minijos g. 141 narkomanai varomi beveik kasdien.

Gyventojus apskritai nustebino, kad švirkštai mėtomi ant žemės, o ne į šiukšlių konteinerius.

Maža to, kad narkomanai, tai dar ir kiaulės.

„Gal kas gali paaiškinti, kodėl jie mėto savo švirkštus taip tiesiog ant žemės? Kodėl negalima išmesti į šiukšlių dėžę, konteinerį, rajone jų tikrai užtenka. Maža to, kad narkomanai, tai dar ir kiaulės. Dėl policijos neaišku, kaip jie gali reguliuoti švirkštų mėtymą ant žemės? Kaip? Tuo, kad patruliuos ten dažniau, tai tų žmonių mažiau nebus“, – svarstė gyventoja ir pridūrė, kad švirkštų sumažėjo prie vieno miesto darželio, tačiau atsirado prie Sakurų parko.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai teigė, kad reaguoja į visus pranešimus, susijusius su galimais pažeidimais ar nusikalstamomis veikomis.

Klaipėdos apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, šiemet gyventojų pranešimų dėl išmestų švirkštų ar galimo narkotinių medžiagų vartojimo prie Minijos g. 129 namo nėra gauta.

Jeigu kyla įtarimų, kad gali būti vartojamos ar platinamos narkotinės ar psichotropinės medžiagos, policijos pareigūnai piliečius ragina apie tai pranešti telefonu 112.

O nuo vasario 6 d. apie galimas, su narkotinėmis medžiagomis susijusias veikas bus galima pranešti nauja policijos pasitikėjimo linija – 8 700 60 777. Kiekvienoje apskrityje paskirti pareigūnai šia linija gautą informaciją turės patikrinti per vieną darbo dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Visada valdzia kaltina.. Jie legalizavo narkotikus ar ka? Visada buvo ir bus narkomanu, o kad dabar pamatot internete daugiau info apie tai nereiskia kad jie tik dabar atsirado..

svolatina,

Aciu seimo narei margo-daniela ,jinai pasirupino ,kad jaunimas isragauti visus svaigalus,jos yra tokia ideja sedint seime,vaikus nuodyti,

Anonimui

tu geriau tuos švirkštus surink į bačką ir nuvežk su užrašu pastatyt prie Dulkiagalvio ministerijos ar Arkliagalvės vyriausybės. Bet ar tu apsimyžėli įstengsi - taigi bijai visko ir gali kilt tik prieš tokius kurie silpniausi ir bejėgiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS