Lenkų buriuotojus ištiko dar viena nelaimė | Diena.lt

LENKŲ BURIUOTOJUS IŠTIKO DAR VIENA NELAIMĖ

Lenkų buriuotojams praėjusios savaitės pabaiga ir šios pradžia buvo itin nesėkminga. Sekmadienį į Smitynės paplūdimį audringa jūra išmetė vieną, o antradienį netoli Būtingės – kitą lenkų jachtą.

Antradienį vakare be kapitono ir vienintelio įgulos nario likusi Gdanske registruota jachta „Konsal 2“ dreifavo netoli Lietuvos krantų, vėliau ją bangos išmetė į Latvijos krantą, netoli Būtingės.

Antradienį vyko Karinių jūrų pajėgų gelbėjimo operacija

„Turėjome žinių, kad rugsėjo 16 dieną Rusijos teritoriniuose vandenyse nelaimė ištiko lenkų jachtos kapitoną. Rusai pradėjo gelbėjimo operaciją. Šios šalies išskirtinėje ekonominėje zonoje buvusioje jachtoje kapitonui lūžo ranka. Jis buvo iškeltas ir išgabentas į gydymo įstaigą. Tą operaciją vykdė Rusijos ir Lenkijos gelbėjimo tarnybų žmonės, – pranešė Karinių jūrų pajėgų štabo viršininko pavaduotojas viešiesiems ryšiams komandoras leitenantas Ramūnas.

„Gelbėjimo paieškos tarnybų užduotis yra gelbėti žmones, o ne turtą. Jachta buvo tiesiog palikta dreifuoti. Mes turėjome apie tai informaciją, sekėme jos dreifavimo kryptį, informavome atsakingas tarnybas ir laivus apie galimą pavojų navigacijai. kol ketvirtadienį ji nudreifavo į Latvijos teritorinius vandenis ir buvo bangų išmesta į paplūdimį Papės rajone“.

Gelbėjimo paieškos tarnybų užduotis yra gelbėti žmones, o ne turtą.

Ištraukti ir išgabenti jachtą – savininkų ir draudimo kompanijos reikalas. Lietuvos valstybinės institucijos šioje situacijoje negali ir neturi pareigos nieko daryti. Jiems galėtų talkinti Latvijos tarnybos, akivaizdu, kad jos neleis gulėti krante nelaimę patyrusiam laivui.

Tuo metu Latvijos pajūriu vaikštinėjantys žmonės filmuoja ir fotografuoja šį laivą.

Sekmadienį netoli pietinio molo avariją patyrusi jachta „Lilly W“ buvo išmesta į krantą Smiltynėje. Nelaimės metu, žuvo 65 metų jachtos kapitonas žuvo, 44 metų įgulos narys dingo. Trys moterys ir du vyrai išgelbėti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Skaitytojo nuotr.

Uostamiesčio policijos pareigūnai vis dar ieško dingusio Robert Maslowski. Policijos laiveliu pareigūnai apiplaukė pietinį molą ir išžvalgė jo akmenis. Penktadienį, kiek nurimus visą savaitę pūtusiems vėjams, policininkai molo apylinkes ketino apžiūrėti dronu.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės, kitos savaitės pradžioje, pirmadienį arba antradienį ketinama iš Smiltynės pajūrio išgabenti jachtą „Lilly W“.

Ją ketinama traukti į krantą, laivą iškelti iš išvežti sausuma.

Lietuvos transporto saugos administracijos Eglė Kučinskaitė pasakojo, kad dar antradienį į Lietuvą atvyko analigiškos Lenkijos įstaigos atstovai. Jie atlieka nelaimės priežasčių bei aplinkybių tyrimą, lankėsi ligoninėje, kalbino jachtos įgulos narius.

Tyrime dalyvauja ir Lietuvos Teisingumo ministerijos darbuotojai.

„Tyrimui vadovauja Lenkijos saugos tyrimo komisija, Transporto avarijų ir incidentų tyrimų skyrius bendradarbiauja šiame darbe. Siekiama nustatyti priežastis ir įvykio aplinkybes ir pateikti rekomendacijas, bet tai spręs Lenkijos institucijos. Mes jiems padedame. Vadivaujantis teisės aktų reikalavimais, tyrimas turėtų būti atliktas per metus, išimtiniais atvejais terminas gali būti pratęstas. Ataskaita bus skelbiama viešai“, – paaiškino Teisingumo ministerijos Jūrų laivų avarijų ir incidentų tyrimo vadovas Mindaugas Česnauskis.

 

 

GALERIJA

  • Lenkų buriuotojus ištiko dar viena nelaimė
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Che: " Nelaimės metu, žuvo 65 metų jachtos kapitonas žuvo ... " - žurnaliūgoms LABAI mirtis patinka, 'žuvo' negali nustoti kartoję ... :S

heges

Kviečiu jus į privatų lietuviško sеkso klubą - www.vplan.com/emma23 Tai geriausia vieta rasti sеksualinį partnerį!

Babkes

Ten babkes viduij yra kaip vagys dar neilindo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS