Iš lombardo Klaipėdoje – su aukso grandinėle ant kaklo | Diena.lt

IŠ LOMBARDO KLAIPĖDOJE – SU AUKSO GRANDINĖLE ANT KAKLO

Klaipėdoje įvykdytas seniai begirdėtas nusikaltimas – nežinomas asmuo pagrobė brangią auksinę grandinėlę.

Pasak policijos pranešimo, į Šilutės plente esantį lombardą ketvirtadienį 19.50 val. atėjo vyras ir paprašė parodyti auksinę grandinėlę.

Lombardo darbuotojas padavė papuošalą, vyras užsisegė jį ant kaklo ir nesumokėjęs pabėgo.

Policijai apie tai pranešęs lombardo darbuotojas teigė, kad pagrobtas papuošalas vertas 847 eurų.

Galima tik spėti, kad vagis pasistengė, jog nebūtų atpažintas, dabar, kai privalu nešioti kaukes, tai padaryti labai lengva.

Įtariamasis gali būti 30–35 m., jo veidą dengė juoda kaukė, žmogus mūvėjo tamsią žieminę kepurę, kuri papuošta Norvegijos vėliava.

Miesto policijos komisariatas ėmėsi vagystės tyrimo.

Paskutinė panaši vagystė uostamiestyje buvo įvykdyta prieš porą metų. Tada, paprašęs parodyti 1,5 tūkst. eurų kainuojančią apyrankę, vyras su ja pabėgo.

Labai panašių vagysčių būta ir dar anksčiau. O 2013-aisiais, sudaužęs dvi stiklines vitrinas, vagis pagrobė jose laikytus aukso dirbinius.

Klaipėdoje prieš kelerius metus lombardai buvo tapę ne tik vagių, bet ir plėšikų taikiniu. Keli kaukėti ir ginkluoti vyrai buvo nusiaubę Klaipėdos, Plungės ir kelių kitų aplinkinių miestų lombardus. Vėliau pareigūnai nustatė, kad nusikaltėliai buvo atvykę iš Latvijos.

Nusikaltimų metu ne vienas lombardų darbuotojas nukentėjo fiziškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pranas Pričkus

Šiaip reiktų pasižiūrėti ir kitų lombardų įrašus. Ne manau, kad užėjau, paėmiau ir pabėgau. Apėjimą tikrai padarė. Žinau iš savo patirties.

Jonas Lietuvis

Vagys į lombardus ateina ne tik parduoti vogtus daiktus. O tokiu laiku dirbantį chaliavos supirkėją turėtų apiplėšti ir mokesčių inspekcija, nes jis apvogė ir brangių daiktų vagį ,supirkdamas pusvelčiui. Iki paskutinio siūlo. Tik deja deja... Klaipėdoje galime pasidžiaugti pridygusiais ant kiekvieno kampo odontologų rūmais ir lombardų landynėmis, kitaip sakant odos lupyklomis dantis ir turtą praradusiems ne iš lengvo gyvenimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS