Mama įskundė girtą nepilnametį sūnų vairavusį mašiną | Diena.lt

MAMA ĮSKUNDĖ GIRTĄ NEPILNAMETĮ SŪNŲ VAIRAVUSĮ MAŠINĄ

Kretingoje policininkams įkliuvo neblaivus automobilį vairavęs paauglys. Nemalonumai laukia ne tik jo, bet ir tėvų.

Pirmadienį vakare į policiją paskambinusi kretingiškė pranešė, kad jos 16-metis sūnus neblaivus išvažiavo mašina.

Netrukus pareigūnai sustabdė apibūdintą automobilį ir patikrino paauglio blaivumą. Alkoholio matuoklis parodė 0,98 prom.

Nepilnametis bus baudžiamas už tai, kad vairavo neįgijęs vairuotojo pažymėjimo ir darė tai būdamas neblaivus. Abiem atvejais pradėta administracinė teisena, jo kaltės klausimą svarstyti ir baudos dydį nustatyti gali tik teismas. Kaltininkui dar nesulaukus pilnametystės bus skiriama pusė įstatymo numatytos baudos.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika tikino, kad 16 metų asmuo jau yra pasiekęs dalinės pilnametystės ribą ir už minėtus veiksmus turės atsakyti pats, tai yra pats mokės baudą.

Jeigu paauglys neturi savų pinigų, baudą gali sumokėti tėvai, jei ne, savo darbo imtųsi antstoliai.

„Savivaldybės administracijos direktorius dar surašys protokolą nepilnamečio tėvams už vaiko nepriežiūrą. Taip numato įstatymas. Mama turės teisę įrodinėti, kad tinkamai auklėjo sūnų, tik jis jos neklausė“, – paaiškino M. Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

klp

Matrosovienė ? :)

Balvonas

Dabartiniai žurnalistai patys pačiausi loxatronai, koks straipsnio pavadinimas? Debiloidų, debiloidai kaip galima kiršint du artimiausius žmones. Mama išsigandus galimų pasekmių, gal ir kreipėsi pagalbos.Geriau mokėti baudą, nei laidot.

Hahaha

Debilu valdžia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS