Naktį ėjo vogti dangčių, bet įkliuvo: ilgapirštis sulaikytas su įkalčiais | Diena.lt

NAKTĮ ĖJO VOGTI DANGČIŲ, BET ĮKLIUVO: ILGAPIRŠTIS SULAIKYTAS SU ĮKALČIAIS

Apsaugininkai prieš vidurnaktį susekė ir sulaikė su įkalčiais vagį. Girtas vyras bandė iš saugomos teritorijos išnešti sunkius metalinius daiktus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje aprašyti įvykiai vystėsi naktį į pirmadienį. Buvo likusios vos kelios minutės iki vidurnakčio, kai vienai įmonei priklausančioje automobilių stovėjimo aikštelėje apsaugos darbuotojai pagavo per plyšį tvoroje bandantį išsmukti 52 metų vyrą.

Aptvertoje aikštelėje, kuri yra pietinėje miesto pusėje, Šilutės plento pradžioje, vyras sugebėjo išimti iš kanalizacijos šulinio metalinį dangtį, o dar iš trijų tokių šulinių išlupti metalinius šulinio dangčio rėmus.

Prie plyšio tvoroje apsaugininkai nutvėrė svetimus daiktus ketinantį išsigabenti asmenį. Netrukus buvo iškviesti ir policininkai.

Visas šis grobis turėjo nemažai sverti. Be to, įtariamasis buvo gerokai neblaivus. Tikėtina, kad šioje vietoje metalų vagys sukinėjosi ir anksčiau.

Pareigūnai panaudojo alkoholio matuoklį, kuris parodė 2,39 promiles.

Metaliniai daiktai iš įtariamojo buvo atimti, o jis pats atsidūrė areštinėje.

Šis vyras policijai – gerai žinomas asmuo, jis ne kartą buvo teistas už vagystes bei svetimo turto sugadinimą.

Kokią žalą padarė įmonei šis vyras, dar aiškinamasi, galbūt jam bus inkriminuota ir daugiau nusikaltimų.

Paprastai už tokius dangčius metalų supirkėjai sumoka ne ypatingai daug, tačiau vagių padaryta žala būna kur kas ženklesnė. Mat vietoje pavogto dangčio reikia nupirkti kitą, o būtent tokių įrenginių neretai nebėra kur gauti. Kanalizacijos šulinius tenka uždengti laikinais dangčiais, o tai yra papildomi rūpesčiai ir nenumatytos išlaidos. Be to, atviri šuliniai kelia pavojų žmonėms.

Miesto policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminio vagystės tyrimo formalumus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nesvarbu

su tokiomis kainomis tuoj reikes apsauginius gatvems sodinti nes algos mazos o kainos maistui tai kosmosas.Aciu jums valstybes tarnautojai

Tai kad

Niekas ju nesuperka.o zmogelis matyt galvojo kad kapeika ant kelio rado tai ir pasieme

Valstybe pati vagia

Algos afrikines o kainos europines
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS