Neblaivi įkliuvusi valdininkė padėjo pareiškimą ir pareiškė išeinanti iš darbo | Diena.lt

NEBLAIVI ĮKLIUVUSI VALDININKĖ PADĖJO PAREIŠKIMĄ IR PAREIŠKĖ IŠEINANTI IŠ DARBO

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė trečiadienį padėjo pareiškimą ir pareiškė išeinanti iš darbo. Tokio žingsnio skyriaus vedėja ėmėsi po to, kai antradienį darbe įkliuvo neblaivi.

Kad E. Deltuvaitei buvo nustatytas neblaivumas, vakar patvirtino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Kažkas iš darbuotojų esą pajuto sklindantį alkoholio kvapą.

E. Deltuvaitei buvo nurodyta per vieną valandą, kaip numato įstatymas, pačiai pasitikrinti blaivumą gydymo įstaigoje.

„Skaičiai yra, bet jų nenorėčiau įvardinti. Pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – patvirtino A. Vaitkus.

Meras prisiminė gegužę kilusį skandalą dėl lopšelio-darželio „Inkarėlis“ vadovės. Ugdymo įstaigos direktorei Rimai Savvai policijos pareigūnai nustatė 1,75 prom. girtumą.

„Jei mes atleisime dėl vieno ar kito atvejo, nebesuvaldysime situacijos. Tokių tradicijų iš praeities turi tiesiog nelikti. Niekas nieko neskundė. Šalia buvę žmonės pajuto kvapą, tad buvo nurodyta nuvažiuoti ir pasitikrinti. Kai baigsis tyrimas, bus aiškios visos detalės“, – tikino meras.

A. Vaitkus apgailestavo, kad tokius dalykus tenka fiksuoti.

„Gal čia buvo tam tikrų tradicijų, kurios mums yra nepriimtinos? Man buvo tekę iš kolegų girdėti apie tai. Garsiai yra kalbėjusi ir buvusi tarybos narė Alina Velykienė“, – patikino meras.

A. Velykienė anuomet vieno tarybos posėdžio metu rėžė palinkėjimą savivaldybės administracijai, užsimindama, kad viename savivaldybės pastato aukštų vakarais dvokia alkoholiu. Tą kartą tarybos narė linkėjo kuo greičiau atsikratyti tokių tradicijų.

Paklaustas, ar E. Deltuvaitei nustatytas toks girtumo laipsnis, dėl kurio ji nebegalėtų vairuoti, A. Vaitkus pajuokavo: „Tai priklauso nuo žmogaus požiūrio į gyvenimą. Taip pat žiūrint, kas ką vairuoja. Vairuojant dvirates transporto priemones – nulinė tolerancija.“

A. Vaitkus akcentavo, kad tokie incidentai nėra malonūs.

„Mes kalbame apie savivaldybės prestižą ir autoritetą. Tokie dalykai garbės nedaro“, – pabrėžė A. Vaitkus.

Pati E. Deltuvaitė antradienio įvykio nepanoro komentuoti, trečiadienį Kultūros skyriaus vedėjos telefonu niekas neatsiliepė.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

..tikri lietuviai

Kalkit prie kryžiaus žmogu drabstykit purvais. Man darosi gėda kad esu lietuvis

Skundikas

Rado proga susidoroti su netinkamu zmogumi, o gal ir vietos ,,geram" zmogui prireike. O tai valdininkai, seimo nariai dalyvaudami ivairiuose renginiuose neisgeria ,,chaliavai"? Juk vyksta banketai, fursetai, pietus, vakarienes ir visi ten blaivus ar ten jau nesiskaito darbas, ar uz tai jiems nemokama?

San

Šaunuolis Meras! Gerbiu!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS