Neblaiviems asmenims – jūra iki kelių: BMW vairuotojui nustatytas sunkus girtumas | Diena.lt

NEBLAIVIEMS ASMENIMS – JŪRA IKI KELIŲ: BMW VAIRUOTOJUI NUSTATYTAS SUNKUS GIRTUMAS

Girtų nuotykiai dažniausiai vieniems kelia juoką, kitiems – pasipiktinimą. Policininkai turi būdų girtuoklius sutramdyti bei užkirsti kelią galimoms jų sukeltoms nelaimėms.

Taip penktadienio naktį, prieš 2 val., Plungės rajone, Šateikių miestelyje patruliuodami policininkai pamatė važiuojantį automobilį BMW.

Jį vairavo 55 metų Kretingos rajono gyventojas.

Vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus, nesugebėjo rišliai suregzti sakinio ir prisipažino gėręs alkoholinių gėrimų maždaug prieš valandą.

Jo prisipažinimą patvirtino alkoholio matuoklio duomenys – 3 promilės, tai yra sunkus girtumo laipsnis.

Toliau vyras nebevažiavo, pareigūnai jį nugabeno į policijos komisariatą ir uždarė į areštinę. Jam gresia ne tik bauda, automobilio konfiskavimas ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas, bet ir laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Kitas, dar girtesnis vyras pasižymėjo nežabotu elgesiu Gargžduose. Ketvirtadienį, apie 15 val., 44 metų gera policijai pažįstamas vyras pasiėmė iš parduotuvės butelį degtinės ir nė neketino už jį sumokėti.

Vyras pasipriešino apsaugininkams ir sugebėjo išeiti iš parduotuvės, bet netoli tenuėjęs buvo sulaikytas policininkų.

Matuoklis parodė, kad vyro iškvepiamuose garuose yra 3,26 prom. alkoholio.

Jei žmogus būtų per vieną dieną išgėręs tiek svaigalų, galėtų ir numirti. Šis vyras, vietos pareigūnų teigimu, girtauja ištisas savaites, tad nenuostabu, kad būdamas labai girtas, jis dar sugebėjo įvykdyti vagystę.

Policininkai uždarė šį žmogų už grotų, jo apklausos pradėtos tik tada, kai jis visiškai išsiblaivė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS