Netikėta patikra Klaipėdos mokymo įstaigos bendrabutyje atskleidė tiesą | Diena.lt

NETIKĖTA PATIKRA KLAIPĖDOS MOKYMO ĮSTAIGOS BENDRABUTYJE ATSKLEIDĖ TIESĄ

Kai vėlų vakarą į mokymo įstaigos bendrabutį įėjo uniformuoti pareigūnai su kinologų apmokytais tarnybiniais šunimis, kai kuriuos moksleivius staiga išpylė prakaitas. O keli jų suskubo atverti langus.

Sužiuro pro langus

Iš anksto kontaktavę bendrabučio vadovai su policija buvo suplanavę prevencinę patikrą. Jos tikslas buvo įsitikinti, ar pilnametystės nesulaukę moksleiviai nerūko elektroninių cigarečių.

Tikėtasi ir patikrinti, ar moksleiviai turi kvaišalų.

Kai prie bendrabučio sustojo du policijos automobiliai, pro langus sužiuro dešimtys jo gyventojų. Labai greitai jie suprato, kad pareigūnai atvyko ne dėl kokio nors įvykio, o norės pasižvalgyti po bendrabučio kambarius.

Kaip pasakojo Prevencijos skyriaus viršininkas Marijus Dabulskis, patikroje dalyvavo du policijos padalinio ekipažai, dirbo du kinologai su tarnybiniais šunimis.

Negalime tikrinti visų asmenų, neturėdami tam pagrindo.

Atsikratė įkalčių

Netrukus keliuose kambariuose atsivėrė langai, pro juos skriejo kažkokie daiktai, o narkotikų ieškoti išmokyti šunys ant žemės prie bendrabučio pamatų aptiko kelis folijos gniužulėlius su kanapėmis.

„Žolės“ juose buvo tiek, kad jais būtų galėję kvaišintis ne vienas, o keli mėgėjai.

Prevencijos skyriaus pareigūnai nuskubėjo į vieno moksleivio kambarį ir įsitikino, kad turima informacija buvo teisinga.

„Negalime tikrinti visų asmenų, neturėdami tam pagrindo. Šiuo atveju, turėjome informacijos, kad jaunesnis nei 18 metų asmuo disponuoja ar platina elektronines cigaretes, patikrinome, ar tai tiesa, ir radome pas jį tokią rūkymo priemonę“, – pasakojo M. Dabulskis.

Kviečiasi pareigūnus

Narkotikų problema Klaipėdoje yra labai aštri, kasmet jų įvairovė didėja, o vartotojų būrys plečiasi.

Anksčiau atliktos patikros Klaipėdos mokymo įstaigose parodė, kad visose jose yra narkotines medžiagas vartojančių moksleivių, o kai kurie jų net platina kvaišalus bendramoksliams.

Būtent šie duomenys verčia mokymo įstaigų vadovus su pareigūnais tartis dėl netikėtų patikrų.

„Jeigu moksleiviai žinos, kad policininkai bet kada gali patikrinti jų mokymosi ar gyvenimo patalpas, gal tai drausmins jaunus žmones“, – kalbėjo M. Dabulskis.

Įkalčiai bado akis

Apie tai, kad visokiausių rūšių narkotikai laisvai įsigyjami ir parduodami, byloja daugybė faktų.

Prieš keletą dienų už Vasaros estrados vaikštinėdamas miško takais žmogus radi du paketėlius, pilnus baltos, kristalinės struktūros medžiagos.

Mažai abejonių, kad tai kvaišalai, kurių, tikėtina, kažkas atsikratė matydamas artėjantį policijos automobilį.

Kai kurių daugiabučių namų gyventojai metų metus laiptinėse randa panaudotų švirkštų, o kai kuriose laiptinėse nuolat gulinėja apkvaitę narkomanai.

Policininkai neretai vos žvilgtelėję atpažįsta, kad žmogus turi kvaišalų. Atrodo, kad būtent taip trečiadienį apie 21 val. atsitiko Taikos prospekte, kai viešoje vietoje pareigūnai nusprendė pažiūrėti, ką kišenėse turi 2006 m. gimęs vaikinas.

Nuojauta policininkų neapgavo, jis turėjo popierinį lankstinuką su žalsva augalinės kilmės medžiaga, kurios kvapas leidžia teigti, kad tai kanapės.

O tos pačios dienos popietę, prieš 15 val., Statybininkų prospekte policininkai apžiūrėjo automobilio „Ford“ saloną ir rado folijos lankstinuką su baltais milteliais.

Įtarta, kad du 44 m. vyrai, sėdėję mašinoje, susiję su narkotikų įsigijimu, o gal net pardavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Purmaliai

Spana visai ispindejo,ir taip vaikšto kaip lunatikai ,zieudu prisikise,kur reikia,kur nereikia,visus į Lietuvos kariuomenę,ten įdės proto !

Nesakau, kad šitas Dabulskis korumpuotas, bet

Prevencijai dirbantys pareigūnai įprastai veikia pagal tą pačią schemą: pradžioje nusikaltimas surežisuojamas. Labai lengva rai daryti su nepilnamečiais, su studentais, kurie yra iš nepasiturinčių šeimų, su našlaičiais ir bedarbių, narkomanų vaikais. Jie pačių policininkų, neretu atveju būna moterys iš Prevencijis skyriaus, taip yra Vilniuje, veikia kartu su korumpuotų prokurorų, atsakinga už nepilnamečių reikalus, o jos sutuoktinis yra pedofilas treneris dirbantis MRU. Psichologas jie pasitelkia irgi analogiškas, komisariate iš esmės prie nepilnamečių prieina oedofilai, kurie tuos vaikus taip apdoroja, kad dalis pagaidinami dar komisariate ir padaro taip, kad nekliudomai, nepasisekė tėvams, nes pagrasina, kad pavyzdžiui, jei mama vieniša ir narkomanė, kad ją įkalins, vaikas tada lieka beglobių, būna kitų metodų. Į komisariatą ateina tokia sena Vilniaus nutriušusi žydė ir ji yra nemokama advokatė, iš tų vaikų kontingento ir paruošia žydams iškrypėliams kontingentą.Dabulskis žydras?

Pagarba

Kuo dažniau tokių ptikrinimų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS